Tulcea: A fost reluată activitatea la Combinatul Feral SRL

Combinatul Feral SRL din Tulcea şi-a reînceput, joi dimineaţa, activitatea, după ce timp de aproape şapte luni producţia a fost sistată.

"Aşa cum era programat, la ora 8,00, cele două cuptoare din secţia Ferom I şi-au început activitatea, conducerea combinatului dorind ca, etapizat, să pună în funcţiune toate cele cinci cuptoare ale secţiei", a declarat, preşedintele sindicatului Feral, Cornel Blaja.

El a precizat că, în prezent, la combinatul de feroaliaje din Tulcea lucrează 415 persoane.

Directorul executiv al Feral, Cantemir Gafar, a susţinut că în această lună producţia de feroaliaje va fi de circa 3.000 de tone.

"Conform planului de producţie pe luna octombrie, vom da circa 3.000 de tone de feroaliaje, mai precis ferocrom carburat, un feroaliaj de înaltă calitate cerut pe piaţa mondială pentru producţia de oţeluri speciale", a precizat Gafar.

Începând cu luna martie, combinatul Feral SRL şi-a sistat activitatea din cauză că nu a mai beneficiat de energie electrică, în urma divergenţelor dintre conducerea unităţii şi doi furnizori - Petprod şi CEZ Vânzare.

Conducerea combinatului a renunţat la serviciile Petprod din cauză că această societate ar fi solicitat nejustificat sume mai mari decât cele prevăzute în contract. Pe de altă parte, noul furnizor de energie, CEZ Vânzare s-a văzut în imposibilitatea de a-şi onora obligaţiile financiare, ca urmare a faptului că Petprod nu a anunţat societatea Enel SA că renunţă la contractul cu Feral SRL.

Combinatul din Tulcea, cel de-al treilea mare potenţial consumator de energie electrică din ţară, după Alro Slatina şi Mittal Galaţi, a început să funcţioneze în 1976, fiind unicul producător de feroaliaje din siderurgia naţională care comercializează feroaliaje de siliciu, mangan, crom, siliciu metalic şi feroaliaje speciale.

La 19 martie 2002, pachetul majoritar de acţiuni al unităţii a fost achiziţionat de Feral LTD Jeresy, investitori ucraineni, societatea devenind SC Feral SRL Tulcea.

Produsele obţinute în România sunt exportate în Asia, Europa, America de Nord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne