CNA: Campania electorală în audiovizual se încheie sâmbătă, la ora 7,00

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) le reaminteşte radiodifuzorilor că sâmbătă, 5 decembrie, ora 7,00, campania electorală prin intermediul posturilor publice şi private de radio şi televiziune se încheie, iar din acel moment posturile nu mai pot difuza dezbateri, mesaje şi comentarii cu conţinut electoral, spoturi sau alte forme de promovare electorală.

De asemenea, nu este permisă transmiterea în direct a unor mitinguri, întâlniri, eventuale conferinţe de presă ale candidaţilor, precum şi difuzarea unor declaraţii la ieşirea de la urne de natură să influenţeze opţiunile de vot.

Potrivit unui comunicat al CNA, transmis, vineri, AGERPRES, pe întreaga perioadă a campaniei electorale Consiliul a monitorizat un număr de 90 de posturi de radio şi televiziune, aplicând pentru nerespectarea dispoziţiilor legale cu privire la reflectarea campaniei electorale un număr de 63 de sancţiuni pentru 32 posturi de televiziune (12 centrale şi 20 locale), constând în 37 de somaţii şi 26 de amenzi în cuantum total de 207.500 lei, dintre care 15 somaţii şi 19 amenzi în cuantum de 167.500 lei pentru televiziunile centrale, respectiv 22 somaţii şi 7 amenzi în cuantum de 40.000 lei pentru cele locale.

CNA a mai sancţionat şi trimiterea către site-uri care prezentau rezultatele unor exit-polluri parţiale pe parcursul zilei votării.

"Din dorinţa de a preveni repetarea unor fapte contrare legislaţiei în vigoare, Consiliul atrage atenţia radiodifuzorilor că este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă cu 48 de ore înainte de ziua votării (vineri şi sâmbătă), iar în ziua scrutinului de duminică, 6 decembrie, difuzarea rezultatelor estimate prin exit-poll este permisă numai după ora 21, ora oficială de închidere a urnelor", se arată în comunicatul CNA.

Consiliul va continua să monitorizeze toate emisiunile posturilor de radio şi televiziune, inclusiv în ziua votării, în vederea analizării şi sancţionării oricăror abateri de la prevederile legale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne