Jurnalista Ruxandra Hurezean a lansat volumul "Conspiraţia oamenilor liberi" la Bookfest

Targ de carte
Targ de carte (GIUSEPPE CACACE / AFP / Getty Images)

Volumul "Conspiraţia oamenilor liberi. Patruzeci de călătorii în căutarea unui drum" al jurnalistei Ruxandra Hurezean, a fost lansat, miercuri, în prima zi a Salonului de Carte Bookfest, la cafeneaua literară "România Liberă".

Cartea jurnalistei cuprinde 40 de reportaje publicate în presa tipărită şi în cea on-line adunând evenimente, oameni şi sentimente ce dau sens "lumii fără direcţie în care trăim".

Reportajele sale, cu parfumul lor vechi, de hrisov, trăiesc în timp pentru că Ruxandra le împrumută o parte din sufletul ei. Ea încearcă în carte să ne restituie povestea unor personaje pentru care noi, ocupaţi prea intens cu prezentul din viaţa noastră, nu mai avem ochi şi urechi.

"Într-o lume în care nu are direcţie suntem tentaţi să căutăm sensuri mai adânci, explicaţii mai serioase, mai profunde pentru ce se întâmplă în partea noastră de Europă, în special a poporului nostru", a spus Ruxandra Hurezean.

Prezent la lansare, Vasile Dâncu a apreciat că volumul jurnalistei este "despre România, despre România întreagă aşa cum trebuie să o vedem".

"Tema cea mai importantă este cea legată de traseul României, ce lăsăm în urmă, la ce visăm, cum tratăm trecutul. Această carte este o carte despre România, despre România întreagă aşa cum ar trebui să o vedem. Această carte încearcă să pună o lumină caldă, o lumină blândă pe anumite colţuri de realitate pe care le-am uitat", a spus Vasile Dâncu despre volumul Ruxandrei Hurezean.




România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură