Conducerea Administraţiei penitenciarelor nu permite accesul sindicaliştilor şi ziariştilor la conferinţa de presă

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor acuză conducerea Administraţiei că refuză accesul sindicaliştilor şi ziariştilor la conferinţa de presă ce urma să fie organizată la sediul sindicatului, a declarat Sorin Dumitraşcu, preşedinte al FSANP.

"Dacă ieri directorul a anunţat chiar participarea lui la conferinţa noastră de presă, azi am avut surpriza că nu dă acces la sediul sindicatului care se află în incinta ANP a liderilor sindicali veniţi din teritoriu din toată ţara, cât şi a ziariştilor. Am chemat poliţia. În acest moment poliţia discută cu preşedintele ANP iar noi la ora 12.00 vom participa la mitingul organizat de confederaţiile sindicale la sediul PDL", a spus Sorin Dumitraşcu.

Totodată liderii sindicali vor acţiona în instanţă conducerea Administraţiei Penitenciarelor pentru că, spune liderul sindical, consideră că este infracţiune împiedicarea activităţii sindicale. Sindicaliştii veniţi din teritoriu protestează pe scările ANP.

Motivul pentru care nu li se permite accesul în incinta ANP, spun membrii din conducerea ANP, este o acţiune de deratizare în întreaga instituţie.

Personalul din penitenciare protestează împotriva reducerii salariilor, împotriva fraudării Legii pensiilor care elimină pensiile militare. Angajaţii cer măsuri urgente pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi gestionarea impactului crizei asupra angajaţilor din penitenciare.

FSANP solicită instituţiilor bancare adoptarea unor politici oneste de reeşalonare şi refinanţare a creditelor personalului din penitenciare şi renunţarea la comisioanele şi practicile abuzive.

În legătură cu situaţia de la ANP, Ion Albu, preşedinte executiv al confederaţiei Meridian a spus că aceasta este una din măsurile de a se pune beţe în roate mişcării sindicale iar acţiuni de aceste gen, de intimidare a mişcării sindicale vor mai fi în ideea în care confederaţiile sindicale au anunţat ample acţiuni de protest.

Reprezentanţii celor cinci confederaţii sindicale care vor organiza mitingul de protest în data de 27 octombrie în Bucureşti vor picheta astăzi sediul PDL din Bucureşti.

Pichetarea de vineri se va desfăşura între orele 12-14, este ultima din seria acţiunilor comune de mici dimensiuni organizate de cele cinci confederaţii în perioada de armistiţiu acordată guvernului în perioada 8 - 22 octombrie.

Până în prezent au fost organizate pichete în fiecare vineri, în faţa sediilor partidelor de guvernământ în oraşele reşedinţă de judeţ. În paralel liderii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit cu cei ai guvernului şi ai partidelor arcul guvernamental pe marginea revendicărilor comune cum ar fi salariu minim pe economie de 700 lei, renunţarea la disponibilizări, revenirea la salariile din decembrie 2009 şi dezbaterea legislaţiei în plen şi nu adoptarea ei prin asumarea răspunderii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne