SNLP va participă cu cel puţin o mie de persoane la acţiunile sindicale organizate, miercuri, la Bucureşti

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) va participa, miercuri, cu cel puţin o mie de persoane la acţiunile de protest organizate de confederaţiile sindicale, a declarat, marţi, preşedintele SNLP, Ştefan Teoroc.

"Pe parcursul mitingului de miercuri, SNLP va participa la toate acţiunile cu cel puţin o mie de membri îmbrăcaţi în uniformă, care vor pura banderole negre şi care vor fi implicaţi în toate etapele acţiunii, respectiv la mitingul din Piaţa Victoriei, la marş, dar şi la mitingul din faţa Palatului Parlamentului. Suntem foarte decişi să continuăm acţiunile de protest", a spus Teoroc.

Acesta a precizat că, până în prezent, SNLP a apelat la toate acţiunile sindicale pe care le putea declanşa, de la mitinguri, pichete şi proteste până la grevă în sistemul penitenciar, dar efectele acţiunilor au fost incerte.

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare a decretat marţi doliu în toate închisorile din ţară, ceea ce înseamnă că toţi angajaţii, inclusiv cei din zona Bucureştiului, poartă, începând cu ora 6.30, banderole negre pe braţ. Potrivit liderului SNLP, măsura a fost luată în semn de protest faţă de politica guvernanţilor, pe care sindicaliştii o consideră "o adevărată batjocură".

"Vrem să transmitem guvernului României un mesaj clar, simplu şi concis: am ales să ne executăm misiunile cu maximă seriozitate şi ne asumăm misiunea de siguranţă naţională în proporţie de sută la sută. Încercăm să ne îndeplinim misiunile şi să ne respectăm jurământul depus", a explicat Teoroc, subliniind că, în compensaţie, guvernul a înţeles să răspundă prin tăierea primelor şi a plăţii orelor suplimentare pentru toţi bugetarii.

"Dacă ne referim însă la tăierea cu 25% a salariilor înţelegem că trebuie să devenim vegetarieni, dacă ni s-a diminuat dreptul la echipamente cu 25% trebuie să înţelegem că putem veni în pantaloni scurţi la serviciu, iar dacă ni s-a diminuat cu 25% dreptul la medicamente putem sta răciţi în penitenciare. Dacă sistemul penitenciar nu este urcat în agenda publică şi nu devine prioritar pentru ţară, practic se vulnerabilizează nu numai 12.0000 de salariaţi ai sistemului, ci o societate întreagă", a mai adăugat liderul SNLP.

Ştefan Teoroc a precizat că, printr-o decizie a Parlamentului Europei din 2008, în sistemul penitenciar urmează ca în decembrie 2011 să fie repatriaţi aproximativ 13.000 de deţinuţi din penitenciarele europene "ceea ce înseamnă jumătate din populaţia penitenciarelor existente în România la ora actuală, în condiţiile în care lucrăm la cota de avarie şi disponibilizările în sistem continuă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne