Victor Ponta se întâlneşte la Berlin cu Gerhard Schroeder şi cu liderul social-democraţilor germani

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder.
Fostul cancelar german Gerhard Schroeder. (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, efectuează, marţi, o vizită oficială la Berlin, unde se va întâlni cu fostul cancelar german Gerhard Schroeder şi cu liderul Partidului Social Democrat din Germania (SPD), Sigma Gabriel.

Potrivit lui Victor Ponta, această vizită reprezintă un demers "de a gândi pe termen mediu şi lung refacerea relaţiilor externe ale României în Europa".

"Faptul că în acest moment Traian Băsescu s-a izolat nu doar pe sine, ci a izolat România, faptul că avem conflicte mai mult sau mai puţin prezente cu Franţa, cu Germania, practic cele mai importante ţări, axa dezvoltării europene, ne afectează pe noi toţi. Şi plătim la nivelul de prezenţă europeană, la nivel de investiţii, la nivel de viitor european al României această incapacitate a lui Traian Băsescu de a dialoga. Dorinţa mea şi dorinţa domnului Crin Antonescu (liderul PNL - n.r.), tot din partea USL, este de a reface prestigiul şi prezenţa României la nivelul UE", a declarat luni Ponta.

Liderul PSD a menţionat că se aşteaptă şi se bazează pe sondajele făcute la nivel european ca în Franţa şi Germania viitoarele guverne să fie din familia social-democrată.

Victor Ponta va fi însoţit în vizita sa la Berlin de vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de afaceri externe din Senat, şi de europarlamentarul social-democrat Corina Creţu.