1 milion pentru 1 referendum - Se strâng semnături pentru Unirea Basarabiei cu Ţara-mamă

Logo
Logo (Alianţa Centenar)

Alianţa pentru Centenar - constituită din 130 de asociaţii şi grupuri de iniţiativă - a dat startul unei campanii de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova. Iniţiatorii acestui demers îşi propun să strângă, în perioada 23 aprilie-25 iunie 2018 un milion de semnături.

Reunificarea este dorinţa legitimă a populaţiei de pe ambele maluri ale Prutului, aspect dovedit şi la Marea Adunare Centenară din 25 martie, de la Chişinău. Procesul are loc de jos în sus, de la oamenii simpli la politicieni. Le vom cere atât parlamentarilor de la Bucureşti, cât şi de la Chişinău să semneze pentru viitorul comun, prosper, al celor două state. În fiecare judeţ al ţării, în fiecare raion va exista un grup de iniţiativă pentru a lansa campania de colectare a semnăturilor de la Nistru până la Tisa”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Pentru revizuirea Constituţiei, membrii Alianţei pentru Centenar au identificat şi format un grup de experţi în drept constituţional care lucrează la fraza finală a preambulului Legii fundamentale, similară celei din Constituţia Germaniei şi în care va fi prevăzut dreptul poporului român de a se reunifica paşnic, în concordanţă cu Tratatul de la Helsinki (1975).

Campania de strângere de semnături este lansată miercuri în marile oraşe româneşti – Timişoara, Bucureşti, Chişinău - şi în inima Europei, la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne