"A depus ca orice cetăţean o plângere". Şeful DIICOT confirmă: Cucoş e autorul sesizării privind lovitura de stat

Plângerea penală privind presupusa tentativă de lovitură de stat de la mitingul din 10 august, unde Jandarmeria a gazat peste 100.000 de cetăţeni paşnici, a fost depusă de fostul şef al Jandarmeriei Sebastian Cucoş.
Sebastian Cucoş
Sebastian Cucoş (Epoch Times România)

Fostul şef al Jandarmeriei Sebastian Cucoş, căruia i-a expirat recent mandatul iar preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-l reconfirme în funcţie pe fundalul incidentelor violente din 10 august, a fost cel care a depus, la DIICOT, plângerea privind o tentativă de lovitură de stat.

Desemnat recent numărul 2 în Jandarmerie, Sebastian Cucoş "a depus ca orice cetăţean o plângere", a explicat, potrivit ziare.com, chiar şeful DIICOT, Felix Bănilă, omul propus de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Reamintim că în plângerea respectivă se susţine că la mitingul din 10 august - la care Jandarmeria a intervenit în forţă lăsând în urmă sute de victime - s-a încercat "schimbarea ordinii constituţionale, care pune în pericol securitatea naţională", cu alte cuvinte o tentativă de lovitură de stat.

Sebastian Cucoş a urmat astfel linia oficială a liderilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, care au avansat acest scenariu în spaţiul public.

Miza mişcării este preluarea de către DIICOT, unde conducerea a fost aleasă recent de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dosarului privind represiunea, aflat pe rol la Parchetul General condus de Augustin Lazăr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne