Abrogare sau mimare? Ordonanţa mutilării Codului Penal ar putea reînvia

Dacă OUG 14, actul normativ de abrogare a OUG 13 va fi respinsă de Parlamentul majoritar PSD şi ALDE, "elefantul" pe care sutele de mii de români ieşiţi în stradă l-au vrut mort înainte să producă efecte, va reînvia.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Epoch Times România)

Adoptată duminică, pe repede înainte, după ce sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta, OUG 14 care (teoretic) ar trebui să abroge ordonanţa prin care a fost mutilat Codul Penal ar putea mima de fapt abrogarea, mai degrabă decât să o facă.

Astfel, dacă OUG 14 va fi respinsă de Parlamentul majoritar PSD/ALDE, OUG 13 "reînvie", atrage atenţia, printr-o postare pe Facebook, judecătorul Cristi Danileţ.

Redăm postarea lui Danileţ:

"Am fost întrebat ce se întâmplă dacă este respinsă de Parlament OUG 14 care abrogă OUG 13. Păi...„reînvie” OUG 13, aia de marţi noapte.

Aceasta este soluţia prevăzută de art. 64 alin. 3 teza a doua din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative: „Abrogarea unei dispoziţii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ iniţial. Fac excepţie prevederile din ordonanţele Guvernului care au prevăzut norme de abrogare şi au fost respinse prin lege de către Parlament”, scrie judecătorul pe pagina sa de socializare.

Reamintim că de la adoptarea OUG 13 sute de mii de oameni au ieşit zi de zi în stradă cerând abrogarea acestui act normativ care mutilează Codul Penal în favoarea corupţilor. Finalmente, Guvernul a adoptat duminică OUG 14 care, iată, pare a nu fi ceea ce aştepta Strada.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne