Actorul francez Gerard Depardieu a fost arestat la Paris pentru agresiune sexuală

Gerard Depardieu. (ELENA FITKULINA / AFP / Getty Images)
Redacţia
29.04.2024

Actorul francez Gerard Depardieu a fost reţinut la o secţie de poliţie din Paris pentru că ar fi agresat două lucrătoare pe platourile de filmare, relatează Tribune.

În vârstă de 75 de ani, deja anchetat pentru infracţiuni similare, inclusiv viol, artistul este acuzat că a abuzat de personalul de producţie în timpul filmărilor la două filme.

Un incident ar fi avut loc în timpul filmărilor pentru "Les Volets Verts" (Obloanele verzi) în 2022, iar celălalt în timpul celor pentru "Le Magician et les Siamois" (Magicianul şi siamezii) în 2015.

În 2020, actorul a fost acuzat de violarea actriţei Charlotte Arnould, când aceasta avea 22 de ani, în 2018. Cazul rămâne deschis.

Citiți și Actorul francez Gerard Depardieu are interdicţie de a intra în Ucraina

Un caz separat a fost intentat de actriţa Helene Darras, dar a fost abandonat de procurori pentru că a fost depăşit termenul de prescripţie.

De asemenea, el a fost acuzat de agresiune sexuală de mai mult de 10 femei.

"Domnul Depardieu a fost citat să se prezinte astăzi la o secţie de poliţie din Paris şi se află în prezent în arest", a declarat luni o sursă implicată în anchetă, adăugând că actorul "este interogat pentru două presupuse agresiuni sexuale care au avut loc în 2014 şi 2021".

Depardieu a negat toate acuzaţiile care i se aduc.

Citiți și Kremlinul se oferă să-l educe pe Depardieu în legătură cu Ucraina, după ce actorul îl critică pe Vladimir Putin

Actorul francez a apărut în peste 250 de filme începând din 1967, câştigându-şi faima pentru rolurile sale din filme precum "Green Card" şi "The Last Metro".

El este al doilea actor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei franceze, după Louis de Funes, şi este cunoscut pentru că a portretizat numeroase personaje istorice şi fictive, printre care Georges Danton şi Cristofor Columb.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor