Aeroportul din Alep, avariat şi scos din funcţiune după un atac presupus israelian

Aeroportul internaţional din oraşul Alep, Siria
Aeroportul internaţional din oraşul Alep, Siria (Youtube - screenshot)

O lovitură aeriană israeliană a lovit luni dimineaţă aeroportul internaţional din oraşul Alep, în nordul Siriei, avariind o pistă de aterizare şi scoţându-l din funcţiune, a anunţat presa de stat siriană, potrivit Associated Press.

Agenţia de ştiri de stat SANA, citând un oficial militar, a declarat că avioane israeliene care veneau dinspre Marea Mediterană au efectuat atacul în jurul orei 4:30. Nu au fost raportate victime.

Aeroportul a fost vizat de mai multe ori în acest an, inclusiv două atacuri în luna martie, care l-au scos, de asemenea, din funcţiune.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea oficialilor israelieni.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de lovituri asupra unor ţinte din interiorul unor părţi ale Siriei controlate de guvern, inclusiv atacuri asupra aeroporturilor din Damasc şi Alep, dar rareori recunoaşte sau discută despre aceste operaţiuni. Adesea, loviturile vizează forţele militare siriene sau grupuri susţinute de Iran.

Israelul a vizat aeroporturi şi porturi maritime din părţile controlate de guvern în Siria, într-o încercare aparentă de a împiedica transporturile de arme din Iran către grupurile militante susţinute de Teheran, inclusiv Hezbollah din Liban. Mii de luptători susţinuţi de Iran din întreaga regiune s-au alăturat conflictului de 12 ani din Siria, contribuind la înclinarea balanţei în favoarea forţelor preşedintelui Bashar Assad.

Alep, care a suferit distrugeri pe scară largă în războiul civil din Siria, a fost din nou puternic afectat de cutremurul mortal cu magnitudinea 7,8 care a lovit Turcia şi Siria în februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe