Africa de Sud ameninţă că îşi va aresta cetăţenii care au ales să lupte în Gaza alături de armata Israelului

Naledi Pandor - Ministrul de externe al Africii de Sud
Naledi Pandor - Ministrul de externe al Africii de Sud (Getty Images)

Ministrul de Externe al Africii de Sud, Naledi Pandor, a declarat că toţi cetăţenii săi care luptă în forţele armate israeliene (IDF) sau alături de acestea în Gaza vor fi arestaţi când se vor întoarce acasă, informează Sky News.

Pandor a încurajat, de asemenea, oamenii să protesteze în faţa ambasadelor a ceea ce ea a numit "cei cinci principali susţinători" ai acţiunilor militare ale Israelului.

Ea nu i-a numit, dar este posibil să se fi referit, printre altele, la SUA şi la Marea Britanie.

În decembrie, şefa diplomaţiei sud-africane a declarat că este îngrijorată că unii dintre cetăţenii şi rezidenţii săi s-au alăturat operaţiunii militare a IDF.

Ministerul a avertizat că aceştia ar putea fi urmăriţi penal dacă nu au primit permisiunea în conformitate cu legile privind controlul armelor din Africa de Sud.

Cei care au dublă cetăţenie sud-africană şi israeliană ar putea fi deposedaţi de cetăţenia sud-africană, a declarat Ministerul de Externe.

Africa de Sud a fost un critic vocal al politicii israeliene chiar înainte de război, comparând tratamentul palestinienilor din Gaza şi Cisiordania cu opresiunea celor care nu sunt albi în Africa de Sud în epoca apartheidului.

Israelul neagă acuzaţia Africii de Sud potrivit căreia ar fi impus o formă de apartheid palestinienilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe