Alegeri în SUA. Un sondaj îl plasează pe Donald Trump în faţa lui Joe Biden în şase din cele şapte "state decisive"

Joe Biden şi Donald Trump
Joe Biden şi Donald Trump (Getty Images)

Un sondaj îl plasează pe Donald Trump în faţa lui Joe Biden în şase din cele şapte "state decisive". Avansul candidatului republican Donald Trump este mic, variind de la un punct în Georgia, la şase punte în Carolina de Nord. Doar Wisconsin este în favoarea candidatului democrat, potrivit Le Figaro.

Acesta este un nou sondaj în favoarea lui Donald Trump. Prins în problemele sale cu legea, fostul preşedinte al Statelor Unite a primit probabil cu bucurie studiul de opinie publicat marţi de publicaţia americană The Wall Street Journal. Potrivit sondajului, Trump are un uşor avans faţă de Joe Biden în şase din cele şapte "state decisive" - numele dat statelor americane cheie care înclină de o parte sau de alta, adesea cu câteva zeci de mii de voturi în timpul alegerilor prezidenţiale. Cotidianul precizează însă că marja de eroare se ridică la patru puncte procentuale.

Avantajul miliardarului în vârstă de 77 de ani este cel mai mare în Carolina de Nord, unde are un avans de şase puncte faţă de actualul preşedinte. În Arizona, el are un avans de cinci puncte, patru în Nevada, trei în Pennsylvania şi Michigan. În fine, Donald Trump ar câştiga cu cel puţin un punct în Georgia. Sondajul, realizat în perioada 17-24 martie pe un eşantion de 600 de alegători dintr-un stat, îl plasează pe Joe Biden în faţa sa într-un singur stat: Wisconsin, cu trei puncte avans.

În 2020, la ultima confruntare dintre cei doi bărbaţi, candidatul democrat a câştigat şase state. Doar Carolina de Nord i-a scăpat

Trump, considerat mai apt din punct de vedere fizic pentru a conduce ţara

Toate aceste proiecţii ar putea fi uşor distorsionate în cazul prezenţei unui al treilea candidat, cum ar fi Robert F. Kennedy Jr, avocat ecologist şi militant anti-vaccin. Astfel, aproximativ un sfert dintre alegători sunt consideraţi indecişi sau susţin în continuare candidaţi terţi sau independenţi.

Sondajul cotidianului economic evidenţiază, de asemenea, opiniile negative ale americanilor din aceste state cu privire la mandatul lui Joe Biden, care sunt mai mari decât cele pozitive cu cel puţin 16 puncte procentuale. Starea de sănătate a actualului lider american îi îngrijorează pe alegătorii săi: 48% dintre cei intervievaţi consideră că Donald Trump este mai apt fizic şi psihic pentru a-şi exercita funcţiile, faţă de 28% cât are rivalul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe