Alegerile încing spiritele în PNL. Discuţii despre ruperea alianţei cu PSD la vârful partidului

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga
Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga (Epoch Times România)

Liderii PNL au decis marţi seară în şedinţa Biroului Politic să-şi menţină decizia de a nu ceda în faţa PSD pentru susţinerea unui candidat la alegerile prezidenţiale. Conducerea PNL va merge la şedinţa Coaliţiei programată vineri cu acest mandat.

Mai mult, în spatele uşilor închise s-a discutat pentru prima oară despre posibilitatea ruperii alianţei cu PSD şi ieşirea de la guvernare, au declarat surse liberale, pentru Hotnews.ro.

Liberalii au discutat şi despre mesajul pe care trebuie să-l dea liderilor din teritoriu. Vasile Blaga este cel care a deschis discuţia privind o eventuală rupere a alianţei cu PSD, au declarat surse liberale participante la şedinţă.

„Nu putem să chemăm oamenii şi să le spunem că doar fuzionăm cu ALDE, trebuie să dăm mesajul clar şi complet. E albă sau neagră. Rupem hamul ori moare calul. Aşa este vorba, am trecut prin asta şi am câştigat de fiecare dată”, ar fi spus Blaga, potrivit surselor citate.

În replică preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat că la întâlnirea cu primarii mesajul a fost pentru mobilizare generală şi că în următoare perioadă, în funcţie de întâlnirea de vineri din Coaliţie, partidul va decide ce este de făcut.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne