Alianţa 'verde-roşie' în atenţia presei de peste Prut

Oraşul Chişinău. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
14.10.2011

Jurnal de Chişinău întrevede o Alianţă 'verde-roşie', referindu-se la cererea premierului Vlad Filat de demitere a procurorului general Valeriu Zubco, a directorului SIS Gheorghe Mihai şi a lui Mihail Ciubotaru, preşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

'Şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate a fost demis. Urmează procurorul general şi şeful CNPF', titrează Adevărul. După un scandal de zile mari în care s-au clătinat mai multe fotolii, deputaţii l-au demis pe şeful Securităţii pentru că n-a reacţionat prompt în cazul atacurilor asupra sistemului bancar. Într-o săptămână, preşedintele parlamentului urmează să iniţieze şi procedura de demitere a procurorului general Valeriu Zubco. 'Votul roşu-verde a fost o acţiune bine regizată, ce denotă distrugerea de către PLDM a AIE 2', a declarat Marian Lupu, citat de Adevărul.

A venit frigul şi toate problemele Moldovei - nealegerea preşedintelui, amânarea integrării europene, dosarul '7 aprilie', corupţia din instituţii, drumurile proaste, trupele ruseşti din Transnistria - şi-au pierdut importanţa, scrie Vitalie Ciobanu în Adevărul, făcând referire la scumpirea gazului şi la inevitabila majorare a tarifelor la energia termică.

Constantin Tănase regretă în Timpul de vineri că presa de la Chişinău s-a lăsat sedusă de 'dalba barbă patriarhală' (a Patriarhului rus Kirill n.red) şi a fost trecut sub tăcere un eveniment cultural de excepţie: concertele lui Tudor Gheorghe, construite pe marea poezie a lui Grigore Vieru.

Record absolut la Ungheni - consiliul raional va avea cinci vicepreşedinţi, scrie Expresul de Ungheni. O decizie privind instituirea a cinci funcţii de vicepreşedinte fost votată în unanimitate de consiliul raional. Cei care vin nu au experienţă în administraţia publică locală, a fost doar o 'mişcare' de aşezare în fotolii a prietenilor de partid, susţin foştii preşedinţi ai raionului Ungheni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor