Alicia Keys explică de ce a renunţat la machiaj

Alicia Keys
Alicia Keys

"Vine un moment în viaţa noastră (în special pentru fete), în care vrem să fim perfecte". Cu această frază îşi începe cântăreaţa Alicia Keys scrisoarea prin care explică fanilor de ce a decis să nu mai poarte machiaj. "Eu nu mai vreau să mă ascund", conchide textul publicat în Lenny Letter, pagina actriţei Lena Dunham.

Alicia Keys a surprins în ultimele sale apariţii publice, apărând fără nicio urmă de machiaj, aşa cum s-a întâmplat în timpul concertului susţinut cu ocazia finalei Ligii Campionilor de la Milano. În textul scrisorii, cântăreaţa spune cum culorile, dermatograful, rimelul, erau doar instrumente pentru a-şi acoperi nesiguranţa, create de o societate care forţează femeile să fie întotdeauna perfecte.

În scrisoare, Keys relatează despre presiunile la care sunt supuse femeile, începând de la şcoala gimnazială la liceu. Dar nu se termină aici, cântăreaţa a reamintit perioada în care a ajuns să fie faimoasă. "Îmi amintesc când am început să fiu în ochii publicului. Toată lumea avea ceva de spus: este atât de puternică, se comportă ca un băiat, trebuie să fie homosexuală, ar trebui să fie mai feminină".

Puţin câte puţin, aceste critici au început să lase urme adânci, până în punctul în care cântăreţei îi era frică să iasă fără machiaj, pe care îl folosea ca o "mască" în spatele căreia se ascundea: "am început, mai mult ca niciodată, să devin un cameleon. Niciodată nu eram eu însămi şi mă schimbam continuu pentru ca ceilalţi să mă accepte". De fapt, cântăreaţa mărturiseşte că acest sentiment de a se ascunde în spatele aparenţei a apărut, în mod inconştient, chiar şi în unele din cântecele sale.

Până într-o zi când, din întâmplare, un fotograf a făcut-o să reflecteze. "S-a întâmplat atunci când a trebuit să fac poze pentru ultimul meu album. Tocmai ieşeam din sala de sport, purtând o bandană sub şapca de baseball, când frumoasa fotografă Paola mi-a spus: "trebuie să te fotografiez chiar acum, aşa cum eşti. Muzica este crudă şi reală, iar aceste imagini ar trebui să fie la fel". În timpul acelei sesiuni, lipsită total de machiaj şi de artificii estetice, Alicia Keys s-a simţit mai puternică decât oricând. De atunci a decis să nu se mai ascundă sub machiaj.

Fenomenul #NoMakeUp

Alicia Keys nu este prima care a revendicat naturaleţea împotriva machiajului sau retuşărilor digitale. În ultimii ani, tendinţa "No Make Up selfie" a umplut reţelele sociale de femei celebre sau nu, care îşi arată partea reală a feţei.

VIP-urile au participat, de asemenea, la această tendinţă. De la celebrităţi internaţionale precum Kim Kardashian, Miley Cyrus sau actriţa Gwyneth Paltrow, Paula Echevarria etc. au postat "autoportrete" fără nicio urmă de machiaj. Scopul este acela de a arăta cealaltă faţă a monedei: înainte de culcare sau la sculare, atunci când machiajul sau luminile reflectoarelor nu reuşesc să remedieze imperfecţiunile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură