Ambasadorul SUA, apel către politicieni: "Să se concentreze asupra binelui ţări"

Ambasadorul celei mai puternice ţări din lume la Bucureşti, Hans Klemm, le-a cerut, luni, politicienilor mai puţin... politicianism şi mai multă grijă pentru binele ţării.
Hans G. Klemm
Hans G. Klemm (qmagazine.ro)

"România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice", a declarat, marţi, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la o zi după ce în faţa instanţei un fost ministru (Gabriel Sandu) a vorbit despre milioane de euro pompate în campaniile partidelor politice, bani veniţi de la cei ce trag sfori pentru a influenţa atribuirea contractelor cu statul.

Prezent la dezbaterea "The Case for Investing în România", organizată de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), ambasadorul SUA a lansat un apel către liderii români, îndemnându-i să se concentreze asupra binelui ţării.

"În anul 2016 vor avea loc două serii de alegeri. Acesta ar putea fi şi un an hotărâtor pentru România. Fac apel la liderii români să dea un exemplu pentru viitor: să lase la o parte preocupările politice pe termen scurt şi să se concentreze asupra binelui ţării pe termen lung în adoptarea de legislaţie nouă sau revizuirea legislaţiei existente; să înceteze să se amestece în administrarea companiilor de stat în scopul obţinerii de beneficii politice şi să le permită acestora să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel încât toţi românii să se bucure de efectele benefice", a afirmat ambasadorul SUA, potrivit unui comunicat de presa remis Epoch Times.

Potrivit lui Klemm, pentru că securitatea, democraţia şi prosperitatea să se dezvolte pe termen lung, Guvernul şi Parlamentul trebuie să continue reformele menite să garanteze dezvoltarea sustenabilă şi maturizarea statului de drept.

"Asigurarea şi menţinerea încrederii investitorilor sunt esenţiale pentru atragerea de noi investiţii şi extinderea celor existente. Pentru ca acest lucru să se realizeze, statul trebuie să se dovedească un partener de încredere pentru toţi investitorii, atât în ce priveşte politicile elaborate, cât şi în tratamentul acordat companiilor. Dat fiind faptul că regimul său de reglementare nu este încă unul coerent, bazat pe o viziune pe termen lung, România trebuie să răspundă la această provocare adoptând şi punând în aplicare transparent, previzibil şi stabil reglementările sale. Îmbunătăţirea şi angajamentul continuu faţă de organizarea de consultări cu toţi partenerii de dialog ar fi benefice tuturor", a mai adăugat ambasadorul.

Declaraţiile lui Klemm vin pe fundalul unor mari scandaluri de corupţie ce zguduie România. Recent, însuşi premierul Ponta a fost trimis în instanţă în dosarul Turceni-Rovinari, unde CE Oltenia, companie adusă în prag de faliment ar urma sa se constituie parte civilă, primarul Capitalei este în închisoare pentru luare de mită, la APA-NOVA se vorbeşte despre o adevărată reţea de filaj internă, contractele de dezinsecţie de la Cluj par a fi date cu dedicaţie iar, între timp, politicienii trudesc, în Parlament, pentru a modifica Codul Penal, pentru ca astfel de fapte să rămână, pe cât se poate, nepedespsite. Între timp, privatizări strategice precum CFR, Oltchim etc. au eşuat iar alte proiecte majore, îndeosebi în domeniul energetic - cel mai elocvent exemplu fiind reactoarele de la Cernavodă - urmează a fi făcute cu o ţară non-NATO, China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne