Ambulanţă aflată în misiune a luat foc în noaptea de Înviere, cu o pacientă în ea. Femeia a fost salvată

Ambulanta (Epoch Times România)
Ana Ion
06.05.2024

O ambulanţă din Mureş a luat foc în seara de Înviere, în timp ce transporta spre spital o pacientă în vârstă de aproape 80 de ani. Incidentul a avut loc în jurul orelor 23:30 când, în localitatea Berghia, şoferul ambulanţei a observat că de sub maşină ieşeau scântei.

Cel mai probabil catalizatorul tobei de eşapament atingea asfaltul, relatează Antena 3.

Din fericire, şoferul a oprit imediat şi a anunţat echipajul din ambulanţa SAJ să evacueze persoana octogenară care avea nevoie de oxigen şi era intubată, precum şi aparatura din ambulanţă.

În câteva clipe, ambulanţa a luat foc şi două dintre cele trei tuburi de oxigen aflate în dotare au rămas în interior.

"În această noapte, în jurul orei 23:30, pompierii mureşeni au fost solicitaţi să intervină la un incendiu produs la nivelul compartimentului motor a unei autospeciale de transport victime, pe DJ 152A între localităţile Band şi Berghia.

A intervenit Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş cu două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă.

La sosirea forţelor de intervenţie, pacienta aflată în ambulanţă a fost evacuată în siguranţă, ulterior fiind preluată de către o ambulanţă SAJ şi transportată la UPU Târgu Mureş.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, pe timpul acţiunii de stingere nu au fost înregistrate victime", a declarat Megheşan Valentin, ISU Mureş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor