Amenzi în valoare de 344.000 de lei, aplicate pe litoral de inspectorii sanitar-veterinari

Epoch Times România
04.09.2012

Inspectorii sanitar - veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat, în perioada 1 iulie - 31 august, 310 amenzi în valoare totală de 344.000 de lei, în urma a peste 1.700 de controale efectuate în unităţile de alimentaţie publică de pe litoral, informează reprezentanţii ANSVSA.

Astfel, pe durata celor două luni, personalul specializat al instituţiei a realizat un număr de 1.789 de controale în unităţile de alimentaţie publică de pe litoral, astfel: 852 la restaurante, 114 la braserii, 60 la bufete, 300 la magazine alimentare, 256 la unităţi tip fast-food, 116 la patiserii, 43 la pizzerii, 31 la baruri, câte 16 supermarketuri şi cofetării, 13 la hipermarketuri, şase la depozite alimentare, nouă la terase, opt la tabere şcolare şi restul la gogoşerii, carmangerii, unităţi de catering, laboratoare de cofetărie-patiserie, bistrouri, potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Neregulile cel mai frecvent constatate şi sancţionate de inspectorii ANSVSA au fost cele privind nerespectarea normelor şi cerinţelor de igienă privind depozitarea, manipularea şi etichetarea produselor alimentare, mai spun sursele citate.

"Am convingerea că echipele de inspectori sanitar - veterinari au avut un rol important în asigurarea unui comerţ civilizat, cu produse alimentare care să nu pună în pericol sănătatea oamenilor şi de ce nu, la liniştea concediului turiştilor aflaţi pe litoral. Trebuie să menţionez că la aceasta a contribuit şi faptul că activitatea Comandamentului Sezon Estival 2012 a fost sprijinită de autorităţile locale, cu care a existat o permanentă şi efectivă colaborare" a declarat preşedintele ANSVSA, dr. Mihai Ţurcanu.

Comandamentul Sezon Estival 2012, constituit din dispoziţia conducerii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, şi-a desfăşurat activitatea în perioada 1 iulie - 31 august. În cadrul Comandamentului au activat inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi de la Direcţiile Sanitare Veterinare judeţene, organizaţi în echipe de câte două persoane, în serii de câte două săptămâni care au sprijinit personalul specializat din cadrul DSVSA Constanţa, în oraşele şi staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor