Amnistia şi Graţierea: Dragnea susţine că alţii o vor, nu el. Pasează cartoful fierbinte la...

Acuzat luni de zile că face presiuni asupra Vioricăi Dăncilă pentru ca acesta să dea o OUG pentru amnistie şi graţiere, Liviu Dragnea vine vineri după un CEx înflăcărat să susţină că de fapt colegii sâi vor această ordonanţă, nu el.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD),
Liviu Dragnea (Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat vineri seara, după întrunirea cu greii partidului său, că în cadrul CEx-ului s-a discutat despre amnistie şi graţiere şi că le-ar fi transmis colegilor că pe el personal nu îl mai interesează ordonanţa pentru amnistie şi graţiere. De asemenea, Dragnea a lăsat să se înţeleagă ca presiunea pentru această ordonanţă nu vine de la el, căci el nu şi-ar permite niciodată să pună o presiune pe o doamnă (Dăncilă) ci dinspre colegii săi.

"Am discutat despre amnistie şi graţiere, că am auzit tot felul de variante, pe surse, directe, indirecte, surse deschise, venite dintr-o anumită parte, din partea colegilor. Le-am spus că pe mine, personal, nu mă mai interesează ordonanţa privind amnistia. Vor să o dea la Guvern, să o dea; când, este problema lor. Unii colegi din cei care mă criticau au ţinut în continuare presiune luni de zile pentru a se emite această ordonanţă. Premierul Viorica Dăncilă a rezistat.

În acelaşi timp, nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială: care este de fapt rezolvarea tuturor nenorocirilor generate de funcţionarea acelor echipe mixte, de emiterea, semnarea acelor protocoale? Nimeni n-a dat un răspuns la întrebarea ce facem cu probele obţinute nelegal care au făcut ca foarte mulţi români să fie condamnaţi nelegal, şi foarte mulţi români care stau în procese sau în urmărire penală pe baza unor protocoale nelegale şi neconstituţionale.

Nimeni n-a putut să răspundă la întrebarea cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosar in rem sau in personam, pentru a avea garanţia că un magistrat în România judecă doar după propria conştiinţă şi nu după presiuni. Dacă răspunsul este 'amnistie', atunci să o dea Guvernul prin ordonanţă. Dacă răspunsul este 'amnistie prin lege în Parlament', susţin, dar aceste întrebări rămase fără răspuns nu vor putea limpezi tot ceea ce s-a întâmplat în România. Groaza pentru a fi adoptate şi puse în vigoare Legile Justiţiei şi Codurile penale este dată şi de faptul că la un moment dat toţi cei care au făcut rău vor plăti", a declarat Dragnea.

Întrebat de presă dacă Dăncilă va da o OUG în condiţiile în care ar putea risca dosar penal pentru asta, Dragnea a ţinut să declare că un astfel de scenariu este "o prostie".

"În primul rând este o prostie să spui că un membru al Guvernului riscă dosar dacă dă o ordonanţă de urgenţă, CCR s-a pronunţat deja pe asta. (...) Dna Dăncilă a spus un lucru foarte corect, un lucru foarte normal, nu se poate discuta acum despre o OUG pentru o amnistie şi graţiere, că Guvernul are acum alte priorităţi.

Nu a respins ideea, dar a spus că dacă ministrul Justiţiei prezintă un proiect în sensul ăsta atunci discutăm în coaliţie, partid. Eu cu doamna Dăncilă, eu o cunosc de mulţi ani, ne respectăm reciproc, niciodată nu am presat-o şi nu îmi permit să presez", a mai declarat Dragnea, răspunzând întrebărilor presei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne