Ana Bogdan, eliminată în calificări la Stuttgart. Simona Halep, cap de serie 4

La turneul de tenis de la Stuttgart, Germania, jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de germanca de 21 de ani Tamara Korpatsch. Simona Halep este cap de serie 4 la această competiţie.
Tenismana română Ana Bogdan.
Tenismana română Ana Bogdan. (WTA Brasil Tennis Cup/facebook)

În runda inaugurală a calificărilor pentru tabloul principal al turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 710.900 dolari, Ana Bogdan (24 ani, 115 WTA) a fost învinsă surprinzător de germanca Tamara Korpatsch (145) cu 6-3, 6-1. Partida a durat o oră şi 22 de minute.

Ana va primi pentru participare un cec de 742 euro şi un punct WTA.

Simona Halep (5 WTA), desemnată a patra favorită a turneului, are bye în primul tur şi va intra direct în optimi. Adversara ei va fi învingătoarea din partida Barbora Strycova (Cehia) şi o jucătoare venită din calificări. Halep ar putea juca britanica Johanna Konta în sferturi de finală.

Liderul mondial Angelique Kerber este principala favorită a turneului şi va juca în optimi cu franţuzoaica Kristina Mladenovic sau croata Mirjana Lucic-Baroni.

Maria Şarapova va primi un wild-card după o suspendare de 15 luni pentru dopaj cu meldonium. În primul tur o va înfrunta pe italianca Roberta Vinci, iar în turul următor ar putea-o avea ca adversară pe compatrioata Ekaterina Makarova sau poloneza Agnieszka Radwanska .

Angelique Kerber a câştigat ultimele două ediţii ale turneului, după trei titluri cucerite de Maria Şarapova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport