Ana-Maria Popescu, doar locul 9 la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta

Brazilianca Nathalie Moellhausen a devenit campioană mondială la spadă după o finală cu chinezoaica Sheng Lin, în timp ce scrimera noastră s-a clasat pe poziţia a noua după ce a pierdut în optimile de finală în faţa Olenei Kriviţka (Ucraina).
Scrimera română Ana Maria Popescu.
Scrimera română Ana Maria Popescu. (Ana Maria Brânză/facebook)

Ediţia 2019 a Campionatelor Mondiale de scrimă de la Budapesta s-a terminat cu victoria braziliencei Nathalie Moellhausen, care a cucerit la 33 ani titlul suprem după ce a învins-o la limită în marea finală pe sportiva chinezoaică Sheng Lin (25 ani), scor final 13-12.

Moellhausen a mai cucerit titlul de campioană mondială în 2007, respectiv medalie de bronz la individual la Mondialele din 2010, de la Paris, dar pentru Italia. Aceasta a început însă să evolueze sub culorile Braziliei din anul 2013.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Olena Kriviţka (Ucraina) - cea care a eliminat-o în optimile de finală pe campioană olimpică din 2016 cu echipa României, Ana-Maria Popescu , respectiv Man Wai Vivian Kong (Hong Kong).

Celelalte reprezentante ale noastre prezente la aceasta competiţie: Amalia Tătăran a ocupat locul 43, Maria Udrea s-a clasat pe 66, iar Bianca Benea pe 83.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport