Anchetă la Galaţi după ce doi poliţişti refuză să ajute o copilă plină de sânge în plină stradă

Foto
Foto (Caputura video)

UPDATE. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, în grija cărora se afla fata de 14 ani, spun că aceasta a refuzat să vorbească despre abuz sau viol.

"Noi am vorbit cu fata, ea ne-a spus că nu a fost vorba despre un abuz. A plecat din centru pentru a se întâlni cu prietenul ei, se pare că nu erau la prima întâlnire, şi a mers la acesta acasă. Rămâne ca expertiza medicală să ne ofere mai multe informaţi. Prietenul ei este tot minor, are 15 ani şi din câte am înţeles este căutat de poliţişti, a dispărut, poate s-a speriat. Poliţiştii îl caută ca să-l audieze", a declarat, pentru Mediafax, reprezentantul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi.

"S-a spus că fata este orfană. Nu, nu este orfană, are şi părinţi, şi bunici, dar aceştia nu o pot întreţine, au o situaţie materială precară. De altfel, după acest incident bunica a şi vizitat-o pe fată la spital", a mai precizat acelaşi oficial pentru HotNews.

Surse din cadrul Poliţiei spun că băiatul a fost identificat şi va fi audiat. Se pare că cei doi s-au cunoscut pe Facebook şi au stabilit să se întâlnească.

* * *

UPDATE. Minora de 14 ani i-a dat asistentei de pe ambulanţa care a transportat-o la spital detalii din care reieşea că ar fi fost violată, a declarat, luni, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, potrivit Agerpres.

"Am fost solicitaţi pe 112 de către un agent de poliţie să intervenim pe raza municipiului Galaţi, unde o tânără se afla într-un loc public, cu o hemoragie abdominală, aparent. La faţa locului, echipajul nostru a constatat, în prezenţa unui echipaj de poliţie şi a unui agent de la jandarmi, că tânăra, de 14 ani, era confuză, avea o hemoragie puternică de origine vaginală pe haine şi pe picioare. A fost preluată, i s-au acordat primele îngrijiri, a fost perfuzată, transportată la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, de unde a fost preluată şi transportată la Spitalul Judeţean Galaţi pentru serviciul de obstretică-ginecologie, fata fiind în şoc hemoragic. În timpul transportului, asistenta noastră a reuşit cu greu să scoată nişte amănunte din care reieşea că fata ar fi fost violată, de o persoană cunoscută", a declarat oficialul.

* * *

UPDATE. Directorul adjunct DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, a declarat la Digi24 că fata a plecat cu "învoire” la Iaşi şi că "s-a dus la prietenul ei, în vârstă de 15 ani, cu care se stia de o luna".

Oficialul a zis că fata nu a fost violată, ci a fost un act sexual cu care a fost de acord.

"A fost consiliata. Am stat de vorba cu ea. Din ce ne-a spus, nu a fost vorba de un viol", a precizat directorul adjunct DGASPC Galaţi, citat de stiripesurse.ro.

* * *

La Inspectoratul de Poliţie Galaţi a fost demarată o anchetă disciplinară după ce doi poliţişti au fost filmaţi în timp ce refuzau să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge, despre care se credea că a fost victima unui viol, relatează Digi24.ro

Scena a fost filmată de o femeie şi postată pe internet. Practic, imaginile o arată pe fată stând în picioare lângă maşina Poliţiei, nemişcată, plină de sânge şi aparent în stare de şoc căci nu scoate o vorbă, asta în timp ce agenţii de poliţie stau neclintiţi în autoturism.

Oamenii de pe trotuar au cerut ajutorul poliţiştilor care au refuzat însă să coboare din maşină, în ciuda insistenţelor.

Victima pare în stare de şoc şi nu scoate o vorbă la întrebările oamenilor care încearcă să afle ce e cu ea şi care i-au sărit în ajutor, în timp ce poliţiştii asistă pasiv la întreaga scenă.

Potrivit sursei citate, finalmente copila a fost transportată la Spitalul de Copii din Galaţi. Ulterior, persoana care a realizat filmarea a anunţat pe Facebook că a vizitat-o pe copilă şi că aceasta a fost violată.

În aceste condiţii, persoana se declară revoltată de pasivitatea poliţiştilor şi cere măsuri dure împotriva celor doi agenţi care au refuzat să ajute victima unui viol.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară.
Astăzi, împreună cu soţul meu (unul din agenţii wbc), am fost la spital şi am vizitat-o.
B. provine dintr-o familie defavorizată, părinţii ei neputând fi lângă ea prin aceste momente grele pentru ea.
Mâine ne vom duce din nou la spital şi de asemenea la centru de copii în îngrijirea cărora se află să ne interesăm dacă organele s-au sesizat în acest caz, dacă nu personal ne vom duce la secţia de poliţie!

Nu putem lăsa lucrurile aşa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea şi delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul ţării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare.

Dacă sunt martorii ai acestui incident vă rog, haideţi să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!.!!!”, a scris Doro Yola.

Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi a informat luni că doi poliţişti, un bărbat şi o femeie, sunt cercetaţi disciplinar.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi a dispus, încă de ieri (duminică – n.r), declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”, transmite IPJ Galaţi conform Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne