Antena 3 îşi apără mogulul. Statul, şi cu banii luaţi, şi acţionat în instanţă

Acuzat că a adus un prejudiciu de 60 de milioane de euro statului prin privatizarea frauduloasă a ICA, Dan Voiculescu nu se îndură sub nicio formă să se despartă de sediul Antenei 3, care ar trebui confiscat în vederea recuperării banilor. Mai mult, Antena 3 dă în judecată statul şi cere şi despăgubiri.
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
02.02.2016

La un an şi jumătate de la condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul privatizării frauduloase a ICA, statul român a recuperat doar puţin peste 1% din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosar, iar situaţia nu dă semne că se va îmbunătăţi prea rapid. Potrivit adevărul.ro, avocaţii familiei Voiculescu nu ştiu ce să mai inventeze pentru a împiedica statul să confişte sediul Antenei 3, decizie luată în dosarul privatizării ICA, în vederea recuperării prejudiciului.

Mai nou, Antena 3 a pus la cale un nou tertip: a acuzat statul că vrea să îmbogăţească "fără justă cauză." Primul termen în procesul intentat de postul lui Voiculescu statului, va fi judecat pe 25 februarie, la Judecătoria Sectorului 5, pe motiv de "îmbogăţire fără justă cauză“.

În cadrul acestui proces, postul de televiziune cere magistraţilor ca statul român, prin Ministerul Finanţelor, să-i plătească suma de 50.000 de lei, bani pe care i-ar fi investit în sediul vizat de acţiunea de executare silită. De asemenea, Antena 3 cere ca până când statul îi va da banii înapoi, să-i fie recunoscut dreptul de retenţie asupra imobilului, cu alte cuvinte, dreptul de a folosi clădirea până când se va face plata celor 50.000 de lei.

Practic, familia Voiculescu încearcă să blocheze executarea silită a imobilului sau scoaterea acestuia la licitaţie să fie blocată până la plata sumei. Experţi consultaţi de „Adevărul“ au explicat că Antena 3 ar avea dreptul să primească despăgubirile solicitate, dar este clar că acest proces are doar scopul de a tergiversa executarea silită, dat fiind suma foarte mică cerută.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că Dan Voiculescu a fost condamnat pe 8 august 2014 la 10 ani de închisoare în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. În vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro adus de mogul statului, instanţa a dispus sechestru asupra imobilelor unde funcţionează Grivco şi Antena 3 (sediul Antenei 3 fiind tot proprietatea Grivco), blocarea conturilor lui Voiculescu şi confiscarea unor sume de bani de la fiicele fondatorului PC, Camelia şi Corina Voiculescu, sumele reprezentând contravaloarea donaţiilor în acţiuni ale ICA făcute de Dan Voiculescu. Casa din Bulevardul Kiseleff a lui Voiculescu a fost de asemenea pusă şi ea sub sechestru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor