Antena 3 prezintă în exclusivitate raportul de activitate SRI

Inexistent pe site-ul SRI şi pe cel al Camerei Deputaţilor, raportul de activitate al SRI pe 2014 a fost făcut public, în premieră naţională, de Antena 3.
Eduard Hellvig, noul director SRI
Eduard Hellvig, noul director SRI (Epoch Times România)

Duminică, Antena 3 a prezentat în exclusivitate, în emisiunea lui Radu Tudor, un document esenţial pentru controlul civil asupra SRI, raportul de activitate pe 2104, relatează evz.ro.

Deşi documentul nu este unul secret, ci un raport destinat informării publicului, în istoria României nu s-a mai înregistrat o situaţie similară, având în vedere că prezentarea acestuia a avut loc înaintea depunerii sau dezbaterii în Comisia de Control asupra activităţii SRI, înaintea citirii de către directorul SRI Eduard Hellvig în faţa Parlamentului, ceea ce arată o disfuncţionalitate importantă, opinează autorul articolului, Dan Andronic.

"Cineva a făcut "pierdută" o copie a raportului SRI şi a trimis-o la Antena 3. Doar la Antena 3 că să fiu mai exact.", adăuga Andronic, precizând că a căutat pe site-urile oficiale documentul prezentat de Radu Tudor, fără succes.

"Am căutat imediat pe siteul www.sri.ro (...). Nici urmă de raport de activitate pe 2014. Am căutat pe siteul Comisiei comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, în spaţiul alocat documentelor publice din anul 2014. Nimic nici acolo! Deci ce era cu documentul SRI? De unde venea?" se întreabă Adronic, concluzionând că "nu avem decât două ipoteze: fie a plecat direct de la SRI la Antena 3, fie a plecat de la SRI la Parlament, iar de acolo înainte de intrarea în discuţii, s-a predat o copie la Antena 3."

Articolul evz poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne