Antonescu: Blaga a câştigat un congres împotriva lui Băsescu

Crin Antonescu (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
24.03.2013

Crin Antonescu l-a felicitat pe Vasile Blaga, după ce acesta a fost reales în funcţia de preşedinte al PDL, pentru că a câştigat împotriva lui Traian Băsescu, şi a precizat că ar putea avea loc o apropiere între cele două partide.

"Omul (Vasile Blaga, n.r.) a câştigat un congres şi l-a câştigat împotriva lui Traian Băsescu, nu împotriva Elenei Udrea, ceea ce nu e puţin lucru, şi pur şi simplu pentru chestiunea asta îl felicit, cum îi felicit şi pe toţi aceşti delegaţi la congres care au avut curajul să voteze împotriva indicaţiilor şi împotriva presiunilor care s-au făcut pentru un alt vot", a declarat Antonescu, la Antena 3.

Chiar dacă în perioada următoare ar putea avea loc un dialog între cele două partide, liderul liberal a afirmat că PNL va rămâne fidel alianţei cu PSD.

"PNL este partidul dreptei româneşti, preocupat de viitorul acestei drepte şi care din momentul de astăzi când PD-ul îl concediază pe domnul Băsescu prin votul pe care l-a dat, când apropo de metafora cu mesele îi spune "da, veţi hotărî la ce masă vă aşezaţi, dar vă spunem noi precis una la care nu vă mai aşezaţi, şi anume la masa noastră", sigur că din acest moment privim cu interes la ce se va întâmpla şi cu acest partid. Deşi noi suntem la putere şi rămânem la putere, dânşii sunt în opoziţie şi rămân în opoziţie", a susţinut preşedintele PNL.

Antonescu a atras atenţia că "unul din pragurile de netrecut" în dialogul cu PDL era Traian Băsescu şi discuţia "despre dreapta cu Traian Băsescu nu poate începe niciodată".

Vasile Blaga a fost declarat sâmbătă seara câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, cu 2.344 voturi din totalul celor 4.567 valabil exprimate, iar Elena Udrea s-a clasat pe locul al doilea cu 2.014 voturi, în timp ce Monica Macovei a primit numai 209.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că lucrurile "sunt încheiate aici": "Încerc să fiu calm. Eu nu am umblat azi-noapte prin hoteluri, nu am venit să vă dau de mâncare gratis". Pe viitor, preşedintele PDL se va concentra pe bătălia cu USL şi aşteaptă o echipă unită cu care să se ocupe de reconstrucţia partidului şi a dreptei româneşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor