Anul Dragonului: Partidul Comunist Chinez, pus faţă în faţă cu crimele sale. Protest la Ambasada din Bucureşti

Practicantă Falun Gong care protestează la Ambasada Chinei din Capitală. Ţine în mână poza unei victime a regimului.
Practicantă Falun Gong care protestează la Ambasada Chinei din Capitală. Ţine în mână poza unei victime a regimului. (Epoch Times România)

Sâmbătă, 10 februarie, chinezii sărbătoresc un eveniment special: intrarea în Anul Nou Chinezesc: anul Dragonului. Ajunul acestui eveniment a fost marcat, într-un mod cu totul neobişnuit şi în România, în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti.

În timp ce clădirea ambasadei era ornată sărbătoreşte, cu felinare roşii, pe gardul parcului de vizavi de intrare se vedeau bannere cu imaginea unor oameni torturaţi şi cu mesaje precum: "Partidul Comunist Chinez persecută, de 24 de ani, practicanţii Falun Gong" / "Partidul Comunist Chinez extrage organele practicanţilor Falun Dafa şi le vinde pentru profit."

Iar în faţa bannerelor, un grup de persoane tăcute afişau fotografii cu chipurile unor oameni ucişi, spun ei, în chinuri groaznice. Alţii, colegi de-ai lor de protest, făceau o serie de exerciţii lente şi line, pe o muzică liniştitoare şi caldă.

Practicantă Falun Gong ucisă în chinuri de Partidul Comunist Chinez
Practicantă Falun Gong ucisă în chinuri de Partidul Comunist Chinez (Epoch Times)

A fost modul în care practicanţii Falun Gong din România au ales să marcheze ajunul Anului Nou Chinezesc pentru a atrage atenţia lumii că în China comunistă colegii lor sunt aruncaţi în închisori, lagăre de muncă, sunt bătuţi, torturaţi şi chiar ucişi doar pentru că au îmbrăţişat o disciplină spirituală şi au îmbrăţişat valori morale care nu sunt pe placul partidului. Şi pentru faptul că sunt mulţi, mai mulţi decât membrii Partidului Comunist Chinez iar partidul s-a temut de puterea acestor oameni care erau atât de mulţi, a spus Blanca, una dintre participantele la protest.

Teama era însă nejustificată, "practicanţii sunt apolitici, oameni buni şi morali, oameni care nu aveau nici cea mai mică intenţie să se implice în politică, însă liderul de atunci al partidului, probabil gelos pe populariteatea practicii şi speriat de numărul mare al celor ce o urmează, a decis eradicare ei", a explicat Blanca (de profesie învăţătoare).

Întrebată de ce a decis, ca româncă, să protesteze pentru ceva ce se întâmplă în China, practicanta a explicat că ei practica i-a schimbat viaţa în bine, motiv pentru care vrea să spună lumii că e bună şi că nu e firesc ca oamenii buni să fie pesecutaţi şi ucişi.

"Eu vreau să spun oamenilor lumii că Falun Dafa e bună. Şi că, deşi practicanţii sunt oameni buni şi morali, trec printr-o persecuţie groaznică. Mie practica mi-a schimbat viaţa în bine, mi-a adus sănătate, echilibru şi linişte, am înţeles beneficiile practicii aşa că nedreptatea din spatele acestei persecuţii mi se pare inadmisibilă şi am simţit şi eu nevoia să fac ceva cât de mic pentru a lupta împotriva acestui rău atât de mare", a mai explicat Blanca.

O altă paricipantă la protest, Gela (IT-istă) a vorbit şi ea despre cruzimea practicii şi a reamintit că în China are loc un adevărat genocid, mai exact, faptul că Partidul Comunist Chinez a făcut din persecuţie o adevărată industrie macabră: practicanţii ajunşi în închisori sunt folosiţi ca "bancă de organe". Aceştia, aşa cum aveau să arate o serie de investigaţii independente, sunt ucişi la ordin iar organele lor vândute pentru profit. Acest lucru se întâmplă în spitalele de stat, sinistrul comerţ cu organe fiind patronat de partidul comunist.

"Practic, în China, de mai mult de 24 de ani, regimul comunist a decis că un mare segment al populaţiei chineze - acela care îmbrăţişează principiile Adevărul, Compasiune şi Toleranţă (principiile centrale pe care se fundamentează valorile morale ale Falun Gong n.r.) trebuie eradicat pentru că numărul mare al adepţilor acestor valori universale au creat un sentiment de frustrare şi de nesiguranţă autorităţilor chineze.

Deşi practicanţii Falun Gong nu fac politică şi nu-i preocupă, nu intră în atenţia acestei practici nimic din sfera politică, totuşi autorităţile au considerat ca un număr atât de mare de oameni care apreciază Adevărul şi doresc să trăiască în Adevăr şi Compasiune nu servesc intereselor lor ideologice şi atunci au hotărât să îi extermine. Această politică de exterminare a culminat cu recoltarea forţată de organe, fiind creată o "bancă vie de organe", o industrie întreagă de transplant de organe care provin de la aceşti oameni nevinovaţi.

Cetăţeni paşnici sunt luaţi din case, cu sau fără procese de faţadă, şi sunt aruncaţi în lagăre de muncă. Apoi regimul inundă piaţa internaţională cu produse create în acele lagăre de muncă. Între timp îi mai şi torturează pe oameni ca să îi oblige să renunţe la valorile morale în care cred. Trebuie ca opinia publică internă să devină suficient de puternică să oprească atrocităţile şi regimul de exterminare desfăşurat de Partidul Comunist Chinez", a explicat Gela.

24 de ani de crime în masă în China

Falun Gong este o disciplină spirituală ce presupune efectuarea unor exerciţii meditative şi respectarea unor învăţături morale bazate pe trei principii fundamentale: adevăr, compasiune şi toleranţă. Popularitatea sa uriaşă - circa 100 de milioane de chinezi o îmbrăţişaseră până în 1999 - l-a determinat pe preşedintele Partidului Comunist Chinez de la vremea respectivă, Jiang Zemin, să declanşeze un adevărat genocid împotriva mişcării.

Deşi practica era (şi este) eminamente paşnică şi complet apolitică, avid de putere şi speriat de faptul că numărul practicanţilor era mai mare decât cel al membrilor partidului său, Jiang Zemin a văzut o ameninţare în grupul de cetăţeni care renunţaseră la principiile violenţei şi luptei de clasă din marxism pentru a lua în schimb un drum al autodisciplinei morale.

La ordinul lui, pe 20 iulie 1999, regimul dictatorial a dezlănţuit teroarea împotriva propriului popor, demarând o campanie de exterminare la scară uriaşă. De-a lungul anilor, milioane de oameni au fost închişi abuziv, bătuţi, torturaţi şi, mulţi dintre ei, ucişi. Aşa cum aveau să o demonstreze anchete independente, regimul de la Beijing a transformat persecuţia în genocid, folosind practicanţii Falun Gong ca pe o uriaşă "bancă de organe".

Numeroşi adepţi Falun Gong au fost şi sunt ucişi pe mesele de operaţii, organele lor fiind apoi transplantate doritorilor cu portofele groase în spitalele chineze de stat. Practic, potrivit investigaţiilor independente, Partidul Comunist Chinez a dezvoltat o industrie macabră, de miliarde de dolari, din măcelărirea cetăţenilor săi paşnici.

Deşi insuficient mediatizat din varii interese (politice, economice etc.), subiectul recoltării forţate de organe de la "prizonierii de conştiinţă" din China a produs reverberaţii la nivel internaţional. Inclusiv Parlamentul European a adoptat rezoluţii care îl condamnă şi prin care cere regimului comunist de la Beijing să pună capăt acestei industrii macabre.

Iar în unele ţări, precum Israel, Taiwan, Spania, Australia şi Italia, acţiunile regimului comunist au produs schimbări ale legislaţiei fiind interzis inclusiv aşa-numitul "turism pentru transplant".

Un raport independent publicat pe această temă în iunie 2016 relevă o realitate înfiorătoare: spitalele specializate chineze au transplantat între 60.000 şi 100.000 de organe anual, începând cu anul 2000. Dacă luăm în calcul că persecuţia ţine deja de 24 de ani, cifrele care rezultă sunt realmente şocante.

Vă invităm să urmăriţi documentarul Genocidul Medical: Crime în masă ascunse în industria transplantului de organe din China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne