Atac armat la un spital din Chicago, soldat cu patru morţi

Un bărbat înarmat a deschis focul la un spital din sudul oraşului american Chicago, omorând un poliţist şi încă două persoane înainte de a fi ucis într-un schimb de focuri. Poliţia susţine că nu este clar dacă atacatorul şi-a luat singur viaţa.
Pompieri şi poliţişti la intrarea în spitalul Mercy din Chicago, SUA, 19 noiembrie 2018
Pompieri şi poliţişti la intrarea în spitalul Mercy din Chicago, SUA, 19 noiembrie 2018 (Getty Images)

Patru persoane au fost ucise şi alte câteva au fost rănite luni noaptea (ora locală 15:00), când un bărbat înarmat a deschis focul în parcarea Spitalului Mercy din Chicago.

În cele din urmă, poliţia a asigurat securitatea clădirii, dar încă nu a comentat motivul atacului, potrivit Deutsche Welle.

Patru persoane au fost rănite grav, inclusiv un poliţist, al cărui deces a fost confirmat ulterior de către autorităţi.

Suspectul a fost ucis, însă Anthony Gugliemi, director de comunicaţii pentru poliţia din Chicago, a afirmat că nu se ştie dacă atacatorul şi-a luat viaţă sau a fost ucis de poliţişti.

Spitalul Mercy a confirmat ulterior că poliţia a asigurat securitatea clădirii şi că pacienţii sunt în siguranţă.

La începutul acestei luni, un bărbat, care a fost identificat ulterior ca fost soldat al Marinei SUA, a deschis focul într-un bar din Thousand Oaks, California. În acel atac, 12 persoane au fost ucise şi peste 10 au fost rănite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe