"Atenţie la portofel" - Insulele Canare, în plin sezon pentru hoţii de buzunare români

Aeroportul Otopeni
Aeroportul Otopeni (Mioara Stoica/Epoch Times)

Insulele Canare, în plin sezon pentru hoţii de buzunare. În ultimele săptămâni, mai multe imagini cu un presupus grup de hoţi de buzunare, de origine română, care operează în insule au circulat pe aplicaţii de mesagerie instantanee precum Whatsapp sau Telegram. Aceste mesaje i-au localizat mai întâi în Santa Cruz de Tenerife, în special în zonele turistice şi comerciale, iar de câteva zile au fost localizaţi şi în Las Palmas de Gran Canaria.

Mesajele de alertă adresate populaţii includ un apel la păstrarea vigilenţei.

În imagini apar patru dintre aceşti presupuşi hoţi care pozează lângă un perete, ca şi cum imaginea ar fi fost făcută de agenţi ai Forţelor şi Corpurilor de Securitate ale Statului.

Poliţia Naţională a confirmat, miercuri, că era la curent cu trimiterea acestor imagini, dar a precizat că nu toate persoanele din imagini au fost identificate ca fiind presupuşi hoţi de buzunare, de unde şi prudenţa care trebuie păstrată la transmiterea lor. Acest lucru nu împiedică poliţia să amintească faptul că în această perioadă a anului prezenţa bandelor de hoţi de buzunare ambulanţi este frecventă pe insule. Prezenţa acesstor coincide, pe de o parte, cu începutul sezonului navelor de croazieră în cele două insule, şi totodată cu sezonul cumpărăturilor de Crăciun.

Victimele preferate

Principalele victime ale acestor presupuşi infractori tind să fie persoanele în vârstă, majoritatea de origine străină, datorită vizitelor scurte în oraş şi faptuui că nu cunosc locurile în care se află. Hoţii înceară să le fure portofelele, bijuteriile şi orice obiecte de valoare pe care le pot fura. În plus, multe dintre aceste victime, care au petrecut doar câteva ore în oraş, sunt reticente în a raporta incidentul, ceea ce face jocul acestor grupuri.

Dar cum operează? Acestea se dau de obicei drept turişti, astfel încât să se poată camufla mai bine printre mulţimile care vizitează principalele puncte turistice de interes sau zonele lor comerciale deschise. Din acest motiv, poliţia reaminteşte necesitatea de a rămâne vigilenţi şi de a nu lăsa garda jos.

În plus, alte zone în care au tendinţa de a acţiona sunt cele cu un aflux mare de persoane, cum ar fi zonele comerciale care în aceste zile sunt la apogeu din cauza apropierii sărbătorilor de Crăciun şi după Black Friday. Sezonul cumpărăturilor şi aglomeraţia sunt o combinaţie perfectă pentru a desfăşura activitatea infracţională.

La toate acestea se adaugă prezenţa unor grupuri care se prezintă ca fiind asociaţii pentru persoane cu handicap şi care pretind că strâng semnături pentru o cauză bună, cu intenţia de a-şi induce în eroare victimele pentru a le jefui, informează presa locală.

În orice caz, dacă sunteţi victima unui furt sau a unui jaf, trebuie să raportaţi imediat. Aceasta este singura modalitate de a pune capăt acestor grupuri criminale itinerante care s-au întors în insule şi în acest an

(Mioara Stoica/Epoch Times)

Deci, atenţie turişti români, hoţii de buzunare au intrat în acţiune!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură