Au intrat chinezii în România: Compania Naţională de Drumuri, contract cu o controversată companie a regimului roşu

Compania Naţională de Drumuri a semnat un contract cu compania chineză Sinohydro Corporation, care are probleme în Uganda.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Lobby-ul făcut de Liviu Dragnea şi PSD pentru înfrăţirea cu China a dat primul rezultat concret: o companie de stat din China va face în următorii trei ani lucrările de întreţinere periodică a drumurilor naţionale din judeţul Vrancea. E pentru prima oară când o companie chineză reuşeşte să intre pe piaţa lucrărilor de infrastructură din România, o ţintă – cheie pentru expansiunea economică a Beijingului în Europa de Est, informează g4media.ro.

"Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, parte a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat vineri cu Sinohydro Corporation Limited acordul-cadru având drept obiect 'Lucrări de întreţinere periodică multianuală – covoare asfaltice executate la cald pentru reţeaua de drumuri naţionale din cadrul – DRDP Iaşi – lotul 5 – SDN Focşani'", potrivit Agerpres.

Valoarea maximă pentru care s-a adjudecat licitaţia e de 77,06 milioane lei, fără TVA, cele două părţi urmând să încheie, în perioada imediat următoare, şi primul contract subsecvent.

Digi24.ro a relatat că Sinohydro Corporation Limited este parte a PowerChina International Group Limited, grup de firme chinez cu acţionariat de stat. Compania chineză se află sub supraveghere în Africa în urma unor practici frauduloase privind contracte de drumuri publice în Uganda, finanţate de Banca de Dezvoltare a Africii. Compania ar fi dus în eroare autorităţile din licitaţie în 2013 prezentând unele proiecte încheiate fără succes drept experienţă similară solicitată.

Pentru a citi integral articolul intraţia aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne