Tăriceanu, în lumina reflectoarelor. "Am primit invitaţie de la DNA Braşov. Am calitatea de martor"

Mai toţi greii politici româneşti ajung la un moment dat să dea cu subsemnatul pe la DNA. A venit şi rândul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în Stat să bată la poarta procurorilor.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
14.04.2016

Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov îl va găzdui vineri pe şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care va fi audiat în calitate de martor în dosarul Truică, reiese dintr-un comunicat remis joi de liderul ALDE.

"La invitaţia DNA Braşov, mâine, 15 aprilie, în conformitate cu procedura legală, mă voi prezenta la sediul instituţiei în calitate de martor, în dosarul 259/p/2015. Doresc să aduc la cunoştinţa presei că, în respect pentru reglementările legale privind confidenţialitatea anchetei, nu voi face declaraţii nici la sosirea şi nici la plecarea din sediul DNA.

Totodată, doresc să fac cunoscut faptul că informaţia legată de prezenţa mea la DNA Braşov era cunoscută doar de subsemnatul şi de lucrătorul DNA care m-a invitat telefonic. De regulă, informez cu promptitudine presa despre activităţile mele de interes public, aşa cum poate fi apreciată prezenţa mea la DNA în calitate de martor.

De această dată, în mod premeditat, am ţinut strict secretă această informaţie pentru a verifica dacă lucrătorii DNA scurg informaţii confidenţiale către presă. Cu puţină vreme în urmă, am fost contactat din lumea presei cu întrebarea: 'Este adevărat că aţi fost invitat la DNA Braşov?'. Q.E.D., aşa că am hotărât să dau publicităţii acest comunicat", se arată în comunicatul lui Tăriceanu.

Şeful Senatului va da astfel explicaţii procurorilor în dosarul retrocedărilor ilegale în care sunt implicaţi prinţul Paul, omul de afaceri Remus Truică, miliardarul Benjamin "Benny" Steinmert, acţionar la Gabriel Resources, cel de al şaselea cel mai bogat israelian, Tal Silberstein, fost consultant pentru Adrian Năstase şi consilierul lui Tăriceanu pe vremea când acesta din urmă era premier, Shimon Shevez, fost şef al cabinetului premierului israelian Yizhak Rabin şi ulterior consilier al lui Tăriceanu, şi omul de afaceri Moshe Agavi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor