Averea lui Gabriel Oprea, verificată de inspectorii ANI la cererea unei persoane fizice necunoscute

Gabriel Oprea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
04.04.2015

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate vor verifica averea vicepremierului Gabriel Oprea ca urmare a unei sesizări depuse la agenţie de avocata Diana Monica Croitoru-Anghel la cererea unui client, persoană fizică, al cărui nume nu a fost dezvăluit, relatează Ziare.com.

"Vă transmitem Adresa transmisă de Agenţia Naţională de Integritate cabinetului nostru de avocatură, prin care s-a decis demararea efectuării evaluării averii domniei sale, în urma sesizărilor formulate de către petent cu privire la existenţa unor grave inadvertenţe şi neregularităţi între Declaraţiile de avere în perioada 2004-2014", depuse de vicepremierul Gabriel Oprea, reiese dintr-un comunicat remis de avocata Diana Monica Croitoru-Anghel.

Avocata a declarat, pentru Adevărul, că a depus mai multe sesizări la ANI referitoare la averea lui Gabriel Oprea - ministru de Interne, senator şi preşedinte al UNPR.

"Au fost vreo trei sesizări, plus o completare la o sesizare. Prima a fost depusă în ianuarie, iar aceasta datează din 18 februarie şi a fost încununată de succes, pentru că s-a stabilit demararea procedurii de verificare a averii. O să depunem şi o sesizare la ANAF, deşi, în urma sesizării depuse către ANI, inspectorul Dan Dumitru Mantu mi-a spus că a procedat la trimiterea unei sesizări către ANAF. Am crezut că e de bună-credinţă, dar s-a dovedit că nu a existat nicio sesizare, deşi a spus că a făcut-o", a afirmat avocata, adăugând că demersul său are la bază "solicitarea unui client".

De cealaltă parte, Gabriel Oprea susţine că a mai trecut printr-un astfel de filtru al instituţiilor abilitate să verifice atribuţiile demnitarilor şi niciodată nu s-au constatat abateri.

"Nu este prima dată când se fac astfel de verificări, mai ales că de ani de zile ocup funcţii de demnitate publică. Am trecut de mai multe ori prin filtrul instituţiilor cu atribuţii în verificarea demnitarilor şi, după cum se ştie, niciodată nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregulă în legătură cu activitatea pe care am depus-o. Prin urmare, nu am niciun dubiu că ANI va constata o dată în plus ceea ce a constatat şi cu alte ocazii, şi anume că nu există neconcordanţe sau suspiciuni în ceea ce mă priveşte", a declarat vineri Gabriel Oprea, potrivit Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor