Avertisment: Programatorii vor lua drumul medicilor! Guvernul nu trebuie lăsat să distrugă tot ce merge bine

Dacă nu vor mai găsi locuri de muncă la fel de bine plătite în ţară, programatorii români vor lua drumul medicilor şi muncitorilor calificaţi care au plecat din România în ultimii ani, a avertizat deputatul european Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
10.11.2017

S-a vorbit prea puţin despre cum dezastrul fiscal aprobat miercuri de Guvernul Tudose va afecta puternic sectorul IT, unul dintre cele mai performante sectoare economice româneşti, a remarcat vineri, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Prin noile modificări, angajatorii din IT se văd obligaţi să cheltuiască cu 7% mai mult pentru a păstra aceleaşi salarii nete ale programatorilor, conform studiului Syndex. Or, România a devenit performantă în acest sector din două motive: forţă de muncă bine pregătită (avem programatori buni), dar şi fiscalitatea redusă. Odată dispărută aceasta a doua condiţie, companiile din domeniul IT vor fi tentate să-şi mute afacerile în alte ţări în care taxarea forţei de muncă este mai mică", a declarat Siegfried Mureşan.

Împreună cu firmele din domeniul IT vor pleca, crede europarlamentarul, şi programatorii români dacă nu vor mai găsi locuri de muncă la fel de bine plătite în ţară, luând drumul medicilor şi muncitorilor calificaţi care au plecat din România în ultimii ani.

"Acest Guvern nu trebuie lăsat să distrugă tot ce merge bine în ţară, reforma fiscală trebuie oprită să intre în vigoare la 1 ianuarie, iar acest lucru se poate face prin moţiune de cenzură!", a declarat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor