Avioane neidentificate au lovit instalaţii ale miliţiilor susţinute de Iran şi un convoi de camioane în Siria

(Screenshot)

Avioane neidentificate au lovit vineri seara târziu clădiri şi camioane folosite de miliţii aliate cu Iranul în oraşul sirian Albukamal, de-a lungul unui punct de trecere strategic al frontierei cu Irakul, au declarat pentru Reuters oficiali irakieni din domeniul securităţii şi al frontierelor.

Un comandant local din cadrul Forţelor de Mobilizare Populară (PMF) din Irak, un grup de grupări armate musulmane majoritar şiite, cunoscute şi sub numele de Hashid Shaabi, a declarat că patru persoane au fost ucise în atacuri, fără a oferi detalii despre naţionalitatea acestora.

Cu toate acestea, comandantul a negat că vreunul dintre luptătorii grupărilor desfăşurate în apropierea graniţelor siriene ar fi fost ucis sau rănit.

Loviturile au vizat un convoi de opt camioane, distrugând cel puţin patru camioane, au declarat sursele care au contacte cu oficialii de la frontiera siriană. Oficialii au precizat că au fost vizate şi trei clădiri folosite de una dintre grupările de miliţie susţinute de Iran.

Luptătorii aliaţi cu Iranul, inclusiv Hezbollah, deţin în prezent controlul în zone vaste din estul, sudul şi nord-vestul Siriei şi în mai multe suburbii din jurul capitalei.

De ani de zile, Israelul a efectuat atacuri împotriva a ceea ce a descris ca fiind ţinte legate de Iran în Siria, unde influenţa Teheranului a crescut de când a început să-l susţină pe preşedintele Bashar al-Assad în războiul civil care a început în 2011.

Un oficial militar american a declarat că SUA nu au efectuat niciun atac defensiv în cursul nopţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe