Avion militar rusesc cu 14 persoane la bord dispare în apropierea coastei siriene

Avion militar de supraveghere rusesc Il-20
Avion militar de supraveghere rusesc Il-20 (Wikimedia Commons)

Un avion militar de supraveghere, având la bord un echipaj de 14 persoane, a dispărut în estul Mării Mediterane, CNN notând că acesta ar fi putut fi doborât de forţele anti-aeriene siriene.

Ministerul rus al Apărării a susţinut într-o declaraţie publicată marţi că avionul Il-20 a dispărut de pe radar în aproximativ aceeaşi perioadă în care avioane de luptă israeliene F-16 au atacat ţinte în provincia siriană Latakia, potrivit RFE/RL.

“S-a pierdut legătura cu echipajul unui avion rusesc Il-20 deasupra Mării Mediterane, la 35 km de coasta siriană, în timp ce se întorcea la baza aeriană Hmeimim”, se arată în declaraţia citată de agenţia rusă de ştiri TASS.

“Avionul Il-20 a dispărut de pe radarele de control ale zborurilor în timpul unui atac desfăşurat de patru avioane de vânătoare israeliene F-16 asupra unor structuri siriene în provincia Latakia”, a mai susţinut declaraţia.

Baza aeriană Hmeimim găzduieşte cea mai mare parte a forţelor armate ruseşti din Siria.

Forţele militare ruseşti au lansat o operaţiune de căutare.

CNN, citând un oficial american anonim, a afirmat că avionul militar rusesc ar fi fost doborât din neatenţie de artileria antiaeriană siriană.

Un alt oficial american a declarat pentru CNN că incidentul a avut loc în timpul unui atac israelian asupra unor ţinte din ţara arabă.

Israelul nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest incident.

Anterior, agenţia oficială siriană de ştiri SANA a raportat că în seara zilei de luni au fost lansate câteva rachete asupra mai multor locaţii din Latakia. Mass media de stat a adăugat că se estimează că exploziile au fost cauzate de lovituri aeriene israeliene.

De asemenea, mass media siriană de stat a susţinut în seara zilei de 15 septembrie că ar fi avut loc un alt atac desfăşurat de israelieni asupra aeroportului internaţional din Damasc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe