Avocaţii lui Chiţoiu vor să dea vina pe una dintre victime pentru accidentul provocat de fostul ministru

(zch.ro)

Daniel Chiţoiu, fost ministru al Finanţelor, avea posibilităţile tehnice de a evita accidentul din 2019 în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa, iar o a treia a fost grav rănită, este concluzia expertizei depuse la dosarul trimis în judecată în acest caz, relatează G4Media.ro. Din aceeaşi expertiză mai reiese faptul că avocaţii fostului ministru au încercat să dea vina pe şoferul celuilalt automobil implicat în accident.

“Având un comportament neatent, la abordarea circulaţiei pe un sector de drum la intrarea într-o curbă periculoasă la dreapta, cu posibile preocupări de natură a-i distrage atenţia - astfel, nu se explică motivele pentru care nu a păstrat trasa sa normală de mers spre Piteşti - pentru moment conducătorul autoturismului Audi A5 (n.red. Daniel Chiţoiu) a pierdut controlul asupra traiectoriei de mers, acţiune finalizată cu pătrunderea pe contrasens şi surprinderea conducătorului autoturismului marca Dacia Logan. În aceste condiţii, în momentele imediat următoare a avut loc un impact violent frontal.

Victima a circulat regulamentar, cu o viteză de 54 km/ h, în momentele premergătoare producerii impactului, pe banda sensului său de mers spre Râmnicu Vâlcea, fiind surprins de apariţia intempestivă a autoturismului Audi A5. (…) Inculpatul Daniel Chiţoiu, conducătorul autoturismului Audi A5, dispunea de posibilităţi tehnice a de evita producerea accidentului, dacă adopta o manieră de conducere prin care îşi menţinea controlul asupra traiectoriei de mers a autoturismului, fără posibile preocupări de natură a-i distrage atenţia, nemaifiind întrunite premisele pierderii controlului asupra traiectoriei de mers a autoturismului şi pătrunderea pe sensul opus de mers”, potrivit expertizei tehnice realizate la cererea Parchetului din Argeş, depusă la dosar.

De asemenea, potrivit expertizei, maşina condusă de fostul ministru rula cu o viteză de aproximativ 74 - 75 km/h în momentul producerii accidentului, în urma căruia două persoane vârstnice, şoferul şi pasagerul din dreapta, şi-au pierdut viaţa, iar o altă persoană, aflată pe bancheta din spate, a fost grav rănită.

Chiţoiu a refuzat să facă declaraţii pe parcursul urmăririi penale, iar avocaţii săi “au încercat să construiască un scenariu din care să reiasă că starea de pericol în producerea accidentului rutier a fost generată” de şoferul celuilalt automobil.

“Inculpatul este vinovat, în exclusivitate, de urmările accidentului rutier, chiar dacă aceste urmări au fost amplificate, posibil, de vârsta înaintată a persoanelor vătămate sau de alţi factori”, este concluzia procurorilor.

Reamintim că accidentul a avut loc pe 26 decembrie 2019, în localitatea Zamfireşti din Argeş, şi s-a soldat cu moartea unei femei în vârstă de 73 de ani şi a unui bărbat în vârstă de 82 de ani, după ce maşina Audi condusă de Daniel Chiţoiu a intrat în maşina lor. Un martor, şoferul care se afla chiar în maşina din spatele autoturismului condus de Chiţoiu, a relatat că maşina fostului ministru a intrat pe contrasens şi a lovit Loganul care venea regulamentar din sens opus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne