Baroneasa Emma Nicholson: "A fost lipsit de înţelepciune să nu ţineţi cont de Constituţie la suspendarea preşedintelui"

Baroneasa Emma Nicholson. (MOHAMMED HUWAIS / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
25.02.2013

Aflată în direct într-o emisiune la televiziunea controlată de Dan Voiculescu, baroneasa Emma Nicholson a declarat duminică seară că s-a procedat greşit în vara anului trecut, când a fost declanşată procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

"Aveţi vreo opinie legat de ceea ce s-a întâmplat în România în timpul verii, despre procedura de suspendare a preşedintelui, aveţi vreo părere despre cine a făcut greşeli în acea perioadă?", a întrebat-o moderatorul emisiunii pe baroneasă.

A fost lipsit de înţelepciune să nu se ţină cont de Constituţie, a precizat Emma Nicholson în emisiunea postului Antena 3.

”Cred că a fost lipsit de înţelepciune să încercaţi să nu se ţină cont de Constituţie. Asta s-a întâmplat. Dacă preşedintele a fost ales, fie că este bun sau mai puţin bun, preşedintele a fost ales, oamenii l-au ales pe acest preşedinte. Şi a fost ales pentru prima perioadă, aşa cum dictează Constituţia”, a răspuns baroneasa Emma Nicholson.

"România s-a transformat radical în ultimii 22 de ani. La prima mea vizită aici, în 1991, România era într-o stare de disperare, era ca un iad, erau mulţi oameni care se luptau. Singurul lucru pe care aş fi vrut să-l văd în România este legat de agricultură. Am fost în multe sate, unde nu există canalizare şi apă curentă. Un număr tot mai mare de agricultori au rămas în afara sistemului. Ar trebui să vă bazaţi pe ferme, pe agricultură. Asta mă îngrijorează pe mine", a mai declarat baroneasa.

Baroneasa Emma Nicholson, în vizită la Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase a primit o vizită-surpriză duminică, la Penitenciarul Jilava, unde se află închis din iunie 2012 pentru fapte de corupţie. Emma Nicholson, fost raportor al Uniunii Europene pentru România între anii 2000 şi 2004, a avut o scurtă discuţie cu Năstase, care aşteaptă să fie eliberat condiţionat, după ce a efectuat o treime din pedeapsă.

Adrian Năstase şi Emma Nicholson se cunosc din perioada în care baroneasa venea des în România şi au înfiinţat o asociaţie pentru ajutorarea copiilor. Baroneasa a informat că va face declaraţii la ieşirea din penitenciar.

Năstase a fost condamnat de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul ''Trofeul calităţii", în care a fost acuzat de fapte de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor