Baschet feminin: UVVG ICIM Arad pregăteşte meciul de marţi cu CSU Alba Iulia

(Stephen Dunn / Getty Images)
Epoch Times România
07.01.2014

Univ. Goldiş ICIM Arad, campioana României la baschet feminin, pregăteşte primul său meci din acest an, ce va avea loc marţi, de la ora 17,45, în deplasare, cu CSU Alba Iulia, în manşa întâi a sferturilor de finală ale Cupei României.

Acesta va fi cel de al treilea duel direct din acest sezon, dintre cele două echipe, primele două disputate tot în Cetatea Unirii şi câştigate la limită de UVVG ICIM Arad, 67-64 în Liga Naţională şi 75-72 în Liga Europei Centrale.

"Chiar dacă, din cauza vremii nefavorabile, mai multe zboruri din SUA spre Europa au fost anulate, am găsit soluţiile necesare pentru ca sâmbătă, la antrenament, Jose Araujo să aibă la dispoziţie lotul complet, pentru a pregăti cât mai bine jocul de la Alba Iulia", a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele clubului arădean, Marcel Urban.

Antrenorul Jose Araujo nu a făcut nicio modificare în lotul echipei sale, lucru explicabil datorită evoluţiei foarte bune din sezonul de toamnă, în care a obţinut 17 victorii din tot atâtea jocuri disputate.

În schimb, CSU Alba Iulia a făcut o modificare în pauza de iarnă, sârboaica Marina Mandic sosind de la Ruzomberok (Slovacia), pentru a o înlocui pe conaţionala sa Jovana Vukoje, care s-a despărţit pe cale amiabilă de trupa pregătită de Miroslav Popov, echipă ce are un lot valoros, cu jucătoare ca Părău, Reed, Brown, Cadjo, Salley sau Whittington.

Formaţia arădeană a avut un parcurs de metronom, greu de anticipat în debutul stagiunii, după schimbările masive produse în lot. Echipa lui Araujo a impresionat în special prin forţa de grup, dar şi prin omogenitate şi relaţii de joc, cu un prim cinci excelent, alcătuit din Rhoads - Brosovszky, Engelman - Broomfield - Williams.

"Sunt cu totul alte dispute decât cele din 2013. Alba Iulia vine cu o jucătoare nouă şi trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru. Şi pentru ei, ca şi pentru noi, este un început de an dificil", a spus Araujo.

Jocurile din sferturile de finală ale Cupei României se dispută tur-retur, deci meciul de marţi nu este decisiv, dar cu siguranţă echipa care îşi va apropria victoria va face un pas important spre calificarea în careul de aşi, decisivă fiind manşa a doua, programată sâmbătă, la Arad, cu începere de la ora 21.00.

În celelalte trei sferturi de finală sunt programate următoarele jocuri: CSU Olimpia Braşov - CSM Târgovişte, CSBT Alexandria - CSM Satu Mare şi ACS Sepsi Sfântu Gheorghe - BCM Danzio Timişoara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor