Băsescu, despre campania de vaccinare: Va fi un succes. Pe 1 iunie vom avea 5 milioane de români vaccinaţi

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Facebook / PresedinteleTraianBasescu)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la România TV, că, prin relaxarea procedurilor, campania de vaccinare anti-Covid va fi un succes şi Guvernul va reuşi să atingă pragul de 5 milioane de români vaccinaţi până la începutul lunii iunie. În plus, Băsescu consideră că mesajul Patriarhului Daniel şi tăcerea lui Raed Arafat din ultimele zile contribuie la reuşita campaniei.

“În mod normal se apropie vremea să se reducă restricţiile. Nu se vor reduce total, evident, dar se apropie sezonul de vară şi multe state europene sunt dependente de turism, deci au nevoie să relaxeze condiţiile de intrare. Deci măsurile se relaxează, chiar dacă, dacă mă întrebaţi pe mine, puţin cam prematur, pandemia nu este înfrântă. Dar nevoile economice şi sociale impun aceste măsuri. Legat de relaxarea de la 1 iunie, este clar că şi Guvernul României s-a adaptat la nevoile economice.

Industria HoReCa este una importantă, atât prin numărul de angajaţi, cât şi prin veniturile aduse la PIB. Campania de vaccinare a fost un insucces cât timp a fost foarte rigidă şi tinde să devină un succes când vaccinarea se poate face aproape la liber. După părerea mea va fi un succes, guvernul îşi va atinge obiectivul de la 1 iunie, cu aproape 5 milioane de români vaccinaţi şi pe cel de la 1 septembrie, cu aproape 8-9 milioane. Din punct de vedere al comunicării, cea mai mare victorie a fost că l-au scos pe Arafat. De la destituirea lui Voiculescu, Arafat tace. L-am mai văzut zilele trecute că făcea chiftele”, a menţionat fostul preşedinte.

De asemenea, Băsescu a afirmat că este un adept al vaccinării şi că operatorii diferitelor instituţii ale statului ar trebui să îi sune pe cetăţenii care nu încă nu s-au vaccinat.

“[Premierul Florin – n.r.] Cîţu, aşa cu masca pe figură şi vorbind repede, îşi face treaba. Dă termene, dă speranţă. Cred că ar trebui făcut un telefon verde invers, cu operatori de la instituţii care să sune la cetăţeni care nu au venit la vaccinare, pentru că cei mai mulţi nu vin din cauza aglomeraţiei. Şi discuţii cu directorii marilor companii, Ford, Dacia, Oltchim, să încerce să-şi convingă salariaţii să meargă să se vaccineze, spre binele lor. Eu sunt un adept al vaccinării”, a mai susţinut Traian Băsescu.

Potrivit fostului preşedinte, în prezent, există câteva milioane de oameni vaccinaţi “cărora nu li s-a întâmplat nimic şi sunt deja un exemplu pentru ceilalţi”, adăugând că “povestea cu toxicitatea vaccinului o poate vedea fiecare pe vecinii şi colegii lor care s-au vaccinat”.

Totodată, Băsescu a mai declarat că mesajul Patriarhului Daniel, din noaptea de 1 spre 2 mai, potrivit căruia pelerinii care vor să ajungă “în Locurile Sfinte” din Israel trebuie să se vaccineze, a fost foarte important, în mod deosebit pentru mediul rural.

“Şi uitaţi-vă ce aflux este în biserici, ca şi cum nu ar fi pandemie. Un aflux care nu a fost anul trecut, când guvernul a greşit şi a intrat în conflict cu biserica. Amintiţi-vă cum s-au respectat regulile pe Dealul Patriarhiei de Paşti. Biserica a demonstrat că ştie să respecte regulile”, a continuat fostul şef de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne