Băsescu îl reclamă pe Victor Ponta la CCR că refuză să semneze decretele unor decoraţii

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). (dcnews.ro)

Preşedintele Traian Băsescu a depus marţi o sesizare la Curtea Constituţională reclamând faptul că premierul Victor Ponta refuză să semneze decretele de acordare a unor decoraţii, a anunţat preşedintele CCR, Augustin Zegrean. Data la care va fi discutată sesizarea este data de 21 mai.

„Avem o sesizare din partea preşedintelui pe conflict juridic de natură constituţională pentru faptul că se pretinde acolo că premierul refuză să semneze nişte decrete de acordare a anumitor decoraţii. Are termen tot pe 21 mai”, a declarat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

Decretele de acordare a decoraţiilor pe care le-a semnat preşedintele Băsescu privesc unele personalităţi culturale care s-au aflat la conducerea Institutului Cultural Român în perioada 2005-2012.

De menţionat că judecătorii CCR se vor întruni pe 21 mai pentru a dezbate două cereri de soluţionare privind “conflict juridic” între puteri, respectiv între preşedinţie şi Guvern: una emisă de premierul Victor Ponta şi una transmisă de preşedintele Traian Băsescu .

Premierul Victor Ponta a sesizat CCR, acesta susţinând că preşedintele Traian Băsescu s-a implicat în campania electorală pentru a susţine Partidul Mişcarea Populară.

Începând din anul 1989, acum este prima oară când se înregistrează acest gen de cereri la CCR pentru soluţionarea conflictelor juridice între Preşedinţie şi Guvern.

Judecătorii CCR se vor întruni pentru a decide dacă aceste sesizări au elemente de neconstituţionalitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne