Băsescu va merge la Bruxelles împreună cu Ponta, în acelaşi avion

Traian Băsescu, întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România la Palatul Cotroceni (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
13.03.2013

După scandalul legat de avionul prezidenţial, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va pleca joi, la Bruxelles, cu un avion de linie al Tarom, împreună cu premierul Victor Ponta. Preşedintele va participa la lucrările Consiliului European şi este pentru prima dată când Băsescu nu foloseşte aeronava închiriată special de la TAROM, Airbus A-130.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, nu a dat amănunte referitoare la motivele pentru care Băsescu a ales un avion de linie.

Ponta va merge la Bruxelles pentru a lua parte la reuniunea liderilor de state UE care sunt membri ai Partidului Socialist European (PES).

Decizia lui Băsescu a fost anunţată după ce ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat săptămâna trecută că TAROM ar trebui să renunţe la aeronava prezidenţială Airbus A 310, care aduce pierderi anuale de şapte milioane de euro. Dacă preşedintele nu va mai folosi avionul respectiv, s-ar face economii pentru Tarom care are pierderi de 50 de milioane de euro anual.

"Vă asigur că nu mă opun niciunei acţiuni, pentru că aceea nu e aeronava prezidenţială, aeronavă prezidenţială nu mai există din 2010, când acea aeronavă de 38 de ani nu a mai putut fi reparată din lipsă de fonduri. Ce folosesc eu de la Tarom este un avion pe care îl închiriem charter, dacă vreţi, nu este o aeronavă la dispoziţia preşedintelui României", a precizat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor