Bătrână de 89 de ani primeşte 14 luni de închisoare pentru negarea Holocaustului

Ursula Haverbeck
Ursula Haverbeck (Captură Foto)

Ursula Haverbeck, o cunoscută contestatară a [Holocaustului], a fost condamnată la 14 luni de închisoare pentru incitare la ură rasială. Haverbeck a primit mai multe sentinţe cu închisoarea, dar încă nu a fost trimisă în spatele gratiilor.

O instanţă germană din Detmold a condamnat-o pe Haverbeck la 14 luni de închisoare după ce femeia de 89 de ani a pierdut, marţi, recursul făcut pentru o condamnare precedentă. Totuşi, patru luni au fost scăzute din condamnarea iniţială de 18 luni. Procurorii doresc ca sentinţa să fie menţinută, iar avocaţii femeii au urmărit exonerarea.

Instanţa din Detmold a condamnat-o iniţial pe Haverbeck la 8 luni de închisoare în septembrie 2016, după ce femeia a trimis o scrisoare primarului oraşului, Rainer Heller, susţinând că Auschwitz-ul nu a fost un lagăr de concentrare.

După proces, femeia a distribuit pliante jurnaliştilor, precum şi judecătorului şi procurorului. În pliante, care erau intitulate “Doar adevărul te va elibera”, ea nu a recunoscut din nou atrocităţile naziste. Haverbeck a primit o sentinţă suplimentară de 10 luni pentru fapta ei.

Conform legii germane, negarea Holocaustului - în timpul căruia, conform estimărilor curente, 6 milioane de evrei au fost ucişi de nazişti în perioada 1941 - 1945 – constituie incitare la ură rasială şi poate atrage o sentinţă cu închisoare de până la 5 ani.

Haverbeck şi răposatul ei soţ, Werner Georg Haverbeck, care a fost membru activ al Partidul Nazist înainte şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au înfiinţat un centru de educaţie de aripă dreapta numit Colegiul Humanum, care a fost interzis începând cu 2008. De asemenea, ea a scris pentru revista de aripă dreapta Stimme des Reiches (Vocea Imperiului), pe care a folosit-o pentru a afirma că Holocaustul nu a avut loc niciodată.

Haverbeck, care provine din oraşul german Vlotho de lângă Bielefeld, a fost condamnată pentru acuzaţii similare de alte cinci ori. În cel mai recent caz, în luna octombrie, ea a fost condamnată la şase luni de închisoare de o instanţă districtuală din Berlin pentru incitare la ură rasială după ce a susţinut la un eveniment public că nu au fost reale camerele de gazare de la Auschwitz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe