BEC anunţă candidaturile admise pentru PE. Mircea Diaconu şi Vadim Tudor respinşi

Plenul Parlamentului European, 14 ianuarie 2014. (FREDERICK FLORIN / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
03.04.2014

Biroul Electoral Central a anunţat , miercuri, că a admis listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PP-DD, Forţa Civică şi PNŢCD, a transmis purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Marian Muhuleţ a declarat că lista de candidaţi a PNŢCD a fost adoptată parţial, candidatura Mariei Stavrositu fiind respinsă deoarece aceasta nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia din care să reiasă dacă a colaborat sau nu cu fosta Securitate.

Tot miercuri, BEC a respins candidatura la europarlamentare a lui Mircea Diaconu şi a lui Corneliu Vadim Tudor.

Candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare nu a fost admisă, acesta putând ataca decizia în instanţă.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a trimis o informare către Biroul Electoral Central prin care a avertizat BEC că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a i se valida candidatura pentru Parlamentul European.

"Potrivit unei decizii emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, starea de incompatibilitate în care s-a aflat domnul Mircea Diaconu a fost menţinută definitiv şi irevocabil, acesta aflându-se şi sub interdicţia prevăzută de lege de a ocupa o funcţie eligibilă timp de trei ani", a informat ANI.

Biroul Electoral Central a respins miercuri şi candidatura lui Corneliu Vadim Tudor la alegerile europarlamentare. Acesta a declarat că aşteaptă motivarea Biroului pentru a contesta decizia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor