Biden nu renunţă la scaunul prezidenţial: Intenţia mea a fost de la început să candidez

Joe Biden
Joe Biden (YouTube Screenshot)

Preşedintele american Joe Biden şi-a reiterat vineri intenţia de a candida pentru un al doilea mandat, într-un interviu exclusiv acordat ABC News. Totuşi, liderul de la Casa Albă a dat de asemenea de înţeles că anunţul nu va fi făcut în perioada imediat următoare.

"Intenţia mea este... de la... a... intenţia a fost de la început să candidez. Dar sunt prea multe alte lucruri pe care trebuie să le finalizăm pe termen scurt înainte de a începe o campanie", a afirmat Biden în timpul interviului de la Casa Albă.

La vârsta de 80 de ani, Biden este cel mai în vârstă preşedinte în funcţie din istoria SUA, iar întrebările despre vârsta sa, care l-au urmărit în timpul campaniei pentru 2020, au continuat pe tot parcursul preşedinţiei sale.

"Permiteţi-mi să vă întreb despre o conversaţie pe care oamenii o au - acasă, atât susţinătorii, cât şi criticii dvs. Ei ştiu că, dacă veţi fi reales, veţi avea 82 de ani când veţi depune jurământul. Aţi avea... 86 de ani la finalul mandatului dumneavoastră. Vârsta dvs. face parte din calculele dvs. pentru a decide dacă să candidaţi din nou?", a fost întrebat Biden.

"Nu. Dar este legitim ca oamenii să ridice probleme legate de vârsta mea. Este total legitim să facă asta. Şi singurul lucru pe care îl pot spune este să mă urmărească", a răspuns Biden.

Comentariile lui Biden vin după ce prima doamnă, Jill Biden, s-a pronunţat în legătură cu o posibilă campanie electorală într-un interviu acordat vineri agenţiei Associated Press în timpul unei călătorii în Africa.

"El spune că nu a terminat", a precizat Jill Biden în Nairobi.

"El nu a terminat ceea ce a început. Şi asta este ceea ce este important", a adăugat ea.

Consilierii lui Biden au declarat că un anunţ va fi făcut probabil în aprilie, după ce se va încheia primul trimestru de strângere de fonduri, adică în perioada în care Barack Obama şi-a lansat oficial campania de realegere din 2012.

Prima doamnă a fost descrisă de mult timp ca fiind o figură-cheie în orbita lui Biden, în timp ce acesta îşi planifică viitorul.

"Pentru că sunt soţia lui", a spus ea râzând.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe