Box: Lucian Bute îl are antrenor pe legendarul Freddie Roach, care l-a pregătit şi pe Pacquiao

Lucian Bute
Lucian Bute (Scott Heavey / Getty Images)

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la categoria supermijlocie, are un nou antrenor, legendarul Freddie Roach, care l-a pregătit, între alţii, pe celebrul pugilist filipinez Manny Pacquiao, a anunţat portalul canadian La Presse, care adaugă că prima confruntare pe care o va conduce din colţul ringului Roach pentru Bute va fi pe 6 decembrie, la Centre Bell, din Montreal, cu un adversar ce urmează a fi desemnat.

Lucian Bute s-a despărţit de fostul său antrenor, Stephan Larouche, în ianuarie anul acesta, după înfrângerea în faţa lui Jean Pascal, contractul cu Freddie Roach fiind, practic, un nou start pentru el, mai ales că tehnicianul a avut în grija să şi alţi campioni mondiali pe lângă Pacquiao, Miguel Cotto numărându-se printre aceştia.

Fostul campion mondial s-a prezentat joi, în faţa presei canadiene, plin de optimism, notează La Presse, declarând, după ce l-a prezentat pe noul său îndrumător, că este "gata să privească înainte, chiar cu entuziasm, la ideea de a reveni pe ring în viitorul apropiat. În cariera sa profesionistă, Bute are un palmares de 32 de victorii (24 înainte de limită), suferind şi 2 înfrângeri.

"Mi-am luat o pauză pentru a reflecta, am fost în România mai multă vreme, de aceea am fost atât de puţin prezent încă din luna martie. Vă asigur că nu mi-am pierdut pofta de luptă", a precizat Lucian Bute, adăugând că doreşte să redevină campion mondial.

"Lucian poate reuşi încă lucruri minunate chiar şi la 34 de ani. Obiectivul este clar şi precis: recucerirea titlului mondial, de aceea sunt aici", a conchis Freddie Roach, amintind de meciul perfectat pentru o gală din 6 decembrie, numele adversarului fiind desemnat în următoarele câteva zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport