Bucătarul personal al lui Obama a fost găsit mort în apropierea conacului familiei din Martha's Vineyard

Tafari Campbell, bucătarul personal al fostului preşedinte Barack Obama, a fost găsit mort
Tafari Campbell, bucătarul personal al fostului preşedinte Barack Obama, a fost găsit mort (Screenshot - ZeroHedge)

Bucătarul personal al fostului preşedinte Barack Obama a fost găsit mort într-un accident petrecut pe când practica paddleboarding în apropierea conacului fostei familii prezidenţiale, din Martha's Vineyard, informează ZeroHedge.

[Paddleboardingul este un sport nautic în care participanţii se propulsează printr-o mişcare de înot cu ajutorul braţelor în timp ce stau culcaţi sau în genunchi pe o placă de paddleboard sau de surf în ocean sau pe alte suprafeţe acvatice - n.n.]

Potrivit poliţiei statului Massachusetts, cadavrul recuperat luni din lacul Edgartown Great Pond este al lui Tafari Campbell, în vârstă de 45 de ani, din Dumfries, Virginia.

Campbell era angajat al familiei Obama şi se afla în vizită la Martha's Vineyard. Familia Obama nu era prezentă în casă în momentul accidentului. Într-o declaraţie, fostul preşedinte şi soţia sa, Michelle Obama, l-au numit pe Campbell "un membru iubit al familiei noastre".

"Când l-am întâlnit prima dată, era un bucătar începător talentat la Casa Albă - creativ şi pasionat de prepararea diferitelor feluri de mâncare.

În anii care au urmat, am constatat că este o persoană caldă, amuzantă şi extraordinar de amabilă, care a adus în vieţile tuturor mai multă lumină. Când ne pregăteam să părăsim Casa Albă, l-am rugat pe Tafari să rămână cu noi, iar el a acceptat cu generozitate."

Campbell a lucrat la Casa Albă în timpul celor opt ani de mandat ai lui Obama la Washington. În această perioadă, el a ajutat la crearea unora dintre cele mai faimoase reţete prezidenţiale, inclusiv o bere preparată din ingrediente cultivate la Casa Albă.

Duminică, Tafari Campbell a dispărut în apele lacului Edgartown Great Pond, pe Martha's Vineyard.

"De atunci, el a făcut parte din viaţa noastră, iar inimile noastre sunt frânte de faptul că a plecat. Astăzi suntem alături de toţi cei care l-au cunoscut şi l-au iubit pe Tafari - în special soţia sa Sherise şi băieţii lor gemeni, Xavier şi Savin - pentru a deplânge pierderea unui om cu adevărat minunat."

Căutările au fost lansate duminică seară, după ce a fost anunţat că "un bărbat a intrat în apă, a părut să se lupte pentru scurt timp să rămână la suprafaţa apei, apoi s-a scufundat şi nu a mai ieşit la suprafaţă", potrivit unui raport al poliţiei.

"O altă persoană care făcea paddleboarding se afla cu el pe lac în acel moment şi l-a observat cum s-a scufundat în apă", dar nu este clar de ce nu a intervenit şi nu l-a salvat pe bucătarul lui Obama, se mai preciza în raport.

Luni, trupul lui Campbell a fost găsit "la aproximativ 30 de metri de mal, la o adâncime de aproximativ 2 metri şi jumătate".

Este neclar faptul că un bărbat sănătos în vârstă de 45 de ani, despre care se spune că este un bun înotător, se poate îneca într-un lac adânc de 2,5 metri.

Unitatea de detectivi a poliţiei statului Massachusetts investighează moartea acestuia, dar se crede că a fost un accident, a relatat CBS News.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe