Bucureşti: Edilii nu vor să lase taxiurile din Ilfov să funcţioneze în Capitală

(photos.com)
Cristina Boiangiu
14.02.2013

Edilii de la Primăria Capitalei s-au declarat împotriva măsurii care ar permite taxiurilor din judeţul Ilfov să funcţioneze în Capitală.

"Concret, Primăria Municipiului Bucureşti nu este de acord cu propunerea ca un număr de taxiuri din judeţul Ilfov să opereze permanent în Bucureşti, această prevedere fiind trecută în proiectul de modificare a noii Legi a taximetriei", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

În prezent, în Bucureşti, funcţionează 1.600 de taxiuri din Ilfov, despre care bucureştenii consideră că fac o concurenţă neloială celor 8.500 din Capitală, care au fost autorizate de municipalitate.

"Legea spune că se pot acorda patru autorizaţii de taxi la 1.000 de locuitori. Există un număr mare de bucureşteni care în perioada de criză neavând altă sursă de venit vor să presteze activitatea de taximetrie", a precizat Oprescu. Primarul a atras atenţia asupra edililor din localităţi mici care au emis mai multe autorizaţii taxi decât ar fi fost necesare şi a cerut intervenţia organelor de control.

Oprescu a mai solicitat să nu se permită închirierea autorizaţiilor de taximetrie, măsură care este prevăzută în proiectul care se află în dezbatere în Parlament.

"Închirierea autorizaţiilor de taximetrie şi transferul de la unul la altul al acestora face ca niciodată o autorizaţie să nu mai devină liberă, ceea ce duce la fenomenul sclaviei în taximetrie", a explicat edilul şef.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor