Ca înainte de alegeri. Primăria lui Piedone: 1 milion de lei fără licitaţie, spart în 12 contracte, în doar trei zile

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone (Cristian Popescu Piedone / Facebook)

Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, candidat la funcţia de primar general al Capitalei, a cumpărat ”trambuline” în două contracte sau ”leagăne” în două contracte. Toate contractele de achiziţie au fost câştigate în trei zile, la finalul lui februarie 2024, de către Geca Impex PM. Valeria Tudora, expert în achiziţii publice, consideră că un astfel de contract divizat ”încalcă legea”. Până la 270.000 de lei poţi să nu organizezi licitaţii, scrie hotnews.

Echipamentele pentru locurile de joacă, bănci, coşuri de gunoi şi echipamente de fitness au fost cumpărate în baza a 12 contracte care cumulează 1 milion de lei, de la o singură firmă, fără licitaţie, conform datelor găsite de hotnews.ro în SEAP, sistemul de achiziţii publice.

Achiziţiile au fost realizate în 26-29 februarie 2024. Compania se numeşte Geca Impex PM. Potrivit termene.ro, acţionarii Geca Impex sunt Gelu şi Verona Palamaru. Despre aceştia, presa a scris în mai multe rânduri că sunt naşii de cununie a lui Gheorghe Flutur (PNL).

”Cumpărarea acestor produse prin achiziţie directă încalcă prevederile legale şi reprezintă o divizare a contractului de achiziţie publică”, a explicat Valeria Tudora, expert în achiziţii publice. Contactată de hotnews.ro, Primăria Sectorului 5 nu a comentat până la data publicării articolului.

Experta susţine că autorităţile locale folosesc coduri CPV diferite, pentru a se acoperi, însă legea nu prevede nicăieri că alegerea unei proceduri se face în funcţie de codul CPV atribuit achiziţiei.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne