Canada a cucerit Cupa Mondială la hochei pe gheaţă

Echipa Canadei a reuşit să câştige şi cel de-al doilea meci al finalei desfăşurate în compania selecţionatei Europei, pe care a învins-o cu 2-1.
Echipa de hochei a Canadei.
Echipa de hochei a Canadei. (Sports of the six/twitter)

Joi a avut loc cel de-al doilea meci al finalei Cupei Mondiale la hochei pe gheaţă, unde s-au duelat reprezentativele Canadei şi Europei. Meciul desfăşurat la Toronto s-a încheiat cu victoria echipei ţării gazdă, care a reuşit să se impună cu scorul de 2-1.

Disputată după sistemul "cel mai bun din trei partide", selecţionata ţării "frunzei de arţar" s-a impus cu 2 victorii la 0 în această finală, după ce canadienii au ieşit învingători şi în primul meci (3-1).

Echipa Canadei, dublă campioană olimpică (2010, 2014), şi-a adjudecat astfel mult doritul trofeu.

Cupa Mondială NHL - relansată după o pauză de 12 ani, a debutat pe 17 septembrie, la startul turneului fiind prezente opt selecţionate (Statele Unite, Suedia, Finlanda, Europa, America de Nord, Cehia, Rusia şi Canada), compuse exclusiv din hocheişti care evoluează în Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă.

Cel mai bun jucător al Cupei Mondiale a fost desemnat căpitanul Canadei, Sidney Crosby (29 de ani). El a înscris 3 goluri şi a reuşit 7 pase decisive pe parcursul competiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport