Canada lansează un program "obligatoriu" de răscumpărare a armelor AR-15. SUA ar putea face la fel

Puşcă de asalt semiautomată AR-15
Puşcă de asalt semiautomată AR-15 (Getty Images)

Guvernul canadian vrea puştile semiautomate ale oamenilor. Politicienii au dezvăluit un nou plan de răscumpărare a armelor de foc, prin care să se cumpere de la cetăţeni armele "de asalt" pe care guvernul federal le-a interzis la începutul anului 2020, relatează site-ul de ştiri Zero Hedge.

Public Safety Canada a dat publicităţii săptămâna trecută o declaraţie în care a precizat că programul de răscumpărare a armelor prevede participarea "obligatorie” a persoanelor fizice, potrivit CTV News.

Armele de foc cu platformă AR vor fi cumpărate în cadrul programului de răscumpărare obligatorie la preţul de 1.337 USD/ puşcă. Preţul reflectă cât au plătit proprietarii pentru ele înainte de 2020.

Iată o listă cu armele de foc interzise şi ce le oferă guvernul proprietarilor de arme:

  • Arme de foc cu platformă AR precum puşti M16, AR-10 şi AR-15, şi carabina M4: 1.337 USD.
  • Beretta Cx4 Storm: 1.317 USD.
  • Carabina CZ Scorpion EVO 3 şi pistol CZ Scorpion EVO 3 pistol: 1.291 USD.
  • Puşca de asalt M14: 2.612 USD.
  • Puşca Robinson Armament XCR: 2.735 USD.
  • Puşca Ruger Mini-14: 1.407 USD.
  • Puşca SG-550 şi carabina SG-551: 6.209 USD.
  • Arme de foc SIG Sauer MCX, MPX precum carabina SIG Sauer SIG MPX şi pistolul SIG Sauer SIG MPX: 2.369 USD.
  • Puşca Vz58: 1.139 USD.

Campania agresivă a premierului Justin Trudeau de dezarmare a canadienilor nu s-a oprit la interzicerea vânzării şi utilizării armelor de foc cu platformă AR şi a altor tipuri de arme. El a propus o "îngheţare" la nivel naţional a vânzării, importului şi transferului tuturor armelor de mână.

Trudeau pare să urmeze planurile regimurilor autoritare: confiscarea armelor, potrivit Zero Hedge.

În 1959, Fidel Castro a preluat controlul asupra Cubei şi a retras imediat toate armele cetăţenilor. Regimul său comunist a mers din uşă în uşă pentru a-i forţa pe cetăţeni să-şi predea armele de foc.

Totalitarismul şi confiscarea armelor de foc sunt întotdeauna legate între ele. Partea cea mai îngrijorătoare este că acest lucru li se întâmplă deja canadienilor şi ar putea ajunge în curând în SUA.

Vineri, Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat interzicerea armelor de asalt (votul 217-213, cu 215 democraţi şi doi republicani votând pentru, iar 5 democraţi votând împotriva proiectului de lege). Cu toate acestea, proiectul de lege este doar o optică pentru democraţi înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie, având şanse reduse de a trece de Senat. Proiectul de lege interzice importul, vânzarea, fabricarea sau transferul de arme de asalt semiautomate.

Istoria oferă dovezi alarmante că atunci când regimurile îşi dezarmează cetăţenii, urmează în curând o pantă alunecoasă de pierdere a libertăţilor. Uitaţi-vă doar la cum a ajuns Cuba comunistă.

George Mason din Virginia, părintele Declaraţiei Drepturilor, i-a avertizat pe americani că dezarmarea poporului este "cea mai bună şi mai eficientă cale de a-l înrobi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe